A szikkadt zsemlét tejbe áztatjuk. Négy tojást keményre főzünk. Meghámozzuk és apró kockára vágjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük és megpároljuk. A kinyomkodott zsemlét összegyúrjuk a keménytojás-kockákkal, a nyers tojással, a hagymás gombával. A masszából vizes kézzel pogácsákat formálunk és bő, forró olajban kisütjük. A felesleges zsiradékot lecsepegtetjük. A tojásfasírozott-tat ketchuppal, majonézzel, joghurttal kínáljuk, vagy főzelékre adhatjuk feltétként.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre