Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáscsoda kenyérkapszliban: Toastmuffin

Olyan, mintha a nap ragyogna a muffintepsi mélyedéseiben. Ha valaki nem elég szemfüles, lemarad, mert egy ilyen finomság hamar elfogy!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a  hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Alapvetően nem vagyok reggelizős típus. Kivétel ezalól a hétvége és a nyaralás. Olyankor azért mégiscsak van ideje és kedve is az embernek, hogy valamit alkosson.

Kicsit félve álltam neki ennek a tojásos csodának, mert már első gondolatra is több volt vele a macera, mint amennyi időt a reggeli készítéssel el akarok tölteni. De végülis megérte! :)

A kinyújtott toast kenyerek formára vágása, szerintem, amúgy simán kihagyható, viszont arra mindenképp figyelni kell, hogy ne túl nagy méretű tojásokkal dolgozzunk, különben túlcsordul a tojás. Vagy lehet vele játszani, hogy csak kevesebb fehérjét csurgatunk bele. Nekem amúgy magában kicsit kevés volt, viszont egy kevés rukola vagy friss paradicsom nagyon fel tudja dobni!

Hozzávalók (12 darabhoz):
A boltból:
12 szelet toastkenyér
teavaj a tepsihez
12 szelet bacon
12 db tojás

A kamrából:

bors

1. A kenyérszeleteket nyújtófával kissé lapítsuk ki, majd pogácsaszaggatóval vagy pohárral szúrjunk ki belőlük 10 cm átmérőjű köröket. Nyomkodjuk azokat egy 12 darabos muffintepsi vékonyan kivajazott mélyedéseibe.



2. Száraz serpenyőben pirítsuk ropogósra a baconszeleteket, azután rendezzük el azokat a kenyérkörökön. Üssünk mindegyikre 1-1 db tojást, sózzuk, borsozzuk meg őket, azután toljuk a 200 fokos sütőbe 20 percre. Akkor jó, ha a tojások teljesen megszilárdultak. Végül vegyük ki, és óvatosan szedjük ki a muffinokat a tepsiből.

Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 226 kcal

További finomságokat és a Gyorsan, könnyű rovatot megtalálhatod a havonta megjelenő Fanny konyha magazinunkban. Ez a recept a 2015/3. számban jelent meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss