Elkészítés: A tőgyeket 2-3 órahosszáig abáljuk. Utána kivesszük a főzővízből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd apró kockákra vágjuk.
Egy edénybe tesszük a zsírt, erre kerül az apróra vágott hagyma, üvegesre dinszteljük. Ezután hozzátesszük a pirospaprikát, valamint a sót és a csípős paprikát, öntünk hozzá egy kevés vizet. Beletesszük az összedarabol tőgyeket,
egy kicsit dinszteljük, majd az egészet felöntjük vízzel, és 2-3 óra alatt puhára főzzük.
A krumplit megpucoljuk, hasábokra vágva sós vízben megfőzzük, ezt adjuk köretnek a pörkölthöz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre