Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Elképesztő koszt, rágcsálóürüléket és 1 tonna jelöletlen érlelmiszert talált a Nébih egy budapesti üzemben

Súlyos higiéniai hiányosságokat, többek között rágcsálóürüléket találtak a Nébih szakemberei egy, elsősorban külföldi piacra értékesítő, budapesti tofu-előállító üzem ellenőrzése során. A jelentős élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem tevékenységét, és közel 1 tonna jelöletlen terméket vont ki a forgalomból.

Komoly higiéniai hiányosságokkal szembesültek a Nébih ellenőrei egy budapesti tofu-előállító üzemben egy január végi ellenőrzés során.

Az üzem területén a padozat erősen szennyezett, takarítatlan, néhol töredezett volt, helyenként pangó víz és rágcsálóürülék borította.

A feldolgozó helyiségben található gépek és berendezések (főzőüst, daráló, csomagológép, mosogatók), az élelmiszer-előállításhoz használt eszközök (rekeszek, préslemezek), valamint az alapanyagraktár padozata és oldalfalai is rendkívül szennyezettek voltak.

Az ellenőrzés során több helyiségben és az élelmiszerekkel közvetlenül érintkező eszközökön rágcsálóürüléket találtak az ellenőrök. A mennyezetről lecsöpögő kondenzvíz esetenként a csomagolatlan termékeket is szennyezte.

A súlyos higiéniai hiányosságokon túl az egység az előállított termékek nyomonkövethetőségét sem biztosította.

A Nébih szakemberei azonnali hatállyal felfüggesztették az üzem élelmiszer-előállító tevékenységét. A hatóság az ellenőrzés során 962 kg nem nyomonkövethető terméket vonta ki a forgalomból, azok forgalomba hozatalát megtiltotta, továbbá a cég által gyártott termékek visszahívását is elrendelte.

Az ügyben az eljárás folyamatban van, a vállalkozás jelentős bírságra számíthat.

(Forrás: Nébih)

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin