Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

Tócsni

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tócsni

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Hozzászólás a Recepthez

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!

Belépés



Hozzászólások

Összes hozzászólás: 48 db
  • 2014. február 12. 05:30
    Én a szélét ropogósan szeretem, sőt azt szeretem ha nem áll egyben az egész.
    donnapazza szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
  • 2013. február 25. 10:11
    Csak annyit tennék hozzá, hogy nálunk gyerekoromban (3 gyerek 2 felnőtt), a reszelés helyett, kézi húsdarálóval nyomtuk a dolgot. Jóval gyorsabb, és a reszeléssel ellentétben valamivel homogénebb a massza így a szélei nem lesznek ropogósak olyan könnyen. Én ez utóbbit puhán szeretem. Persze a lényeg ugyanaz, hogy a világ legegyszerűbb és legfinomabb étele, és soha nem elég:)
  • 2012. április 11. 10:26
    Én tegnap készítettem el, nem nagyon szeretem a fokhagymát, volt egy maradék kis brinza, azt beletettem, nagyon finom lett, bár a széle picit ropogós.


  • 45. roan00
    2012. január 6. 20:12
    Nálunk is örök befutó ez a kaja, borsodi lévén tócsninak hívjuk, de az összes említett néven ismerem. :) Krumpli, liszt, tojás, sok-sok fokhagyma, só, bors. Étteremben ettem tejfölös gombapörkölttel a tetején, azóta (még ha időnként csak konzerv-gombából is) mindig csinálok hozzá. Isteni!
    Szintén éttermi élmény: hatalmas pizzaméretűre sütötték, gombás marhapörköltet (kicsit megdarált változatot) raktak rá, kettéhajtották és meglocsolták kevés tejföllel. Így is őrült finom volt.
  • 44. yetikr
    2011. november 12. 10:40
    A fokhagymát meg kihagytátok!
  • 2011. augusztus 27. 22:13
    Sziasztok! Nálunk is tócsni (somogy megye) de mindenesetre eddig 12 nevét számoltam össze:) A lényeg hogy nagyon finom, és mindig kevés:)
  • 2010. december 16. 12:41
    Nálunk is krumpliprósza, mi inkább tepsiben sütjük és úgy szeljük, mintha rétes lenne!! Issssssteni kaja!!!! :-)
  • 2010. december 8. 13:26
    Otthon, Győrben beré, itt Miskolcon tócsni...- sok aranyos neve van-...
    A lényeg, NYERS krumpli reszelve + liszt, só, bors...+ízlés szerint, mehet még bele sokféle ízesítő...
    Én egy tojást és egy jó evőkanál tejfölt is teszek bele: kevésbé "issza föl az olajat" és szép színe lesz!!!
    Mi a vékony, ropogóst szeretjük: bő, (jó ujjnyi), olajban sütni, OLAJBA mártott evőkanállal szedni a masszából, bele a forró olajba, ott "széttapicskolni" ízlés szerinti vastagságra.
    Ha nem mindenki bírja a fokhagymát stb-t , akkor lehet csak az "alaprecept" szerint, és azon forrón bedörzsölni fokhagymával, rá tejföl, reszelt sajt stb.
  • 2010. október 15. 16:04
    Tiszafüred környékén is krumplimackó a neve :-)
  • 2010. augusztus 30. 10:37
    Édesapám mogyoródi, ott úgy hívják: görhöny. Mi így készítjük: reszelt krumpli, só, bors, liszt, fokhagyma. Ha megsült, akkor sajt+tejföl. Fenséges!
Hasznos csomag
előző recept
következő recept