Tócsni vagy lepcsánka

default user icon
6 4/5

Hozzávalók

Elkészítés

    Megpucolsz 5-6 db nagy krumplit. Lereszeled, besózod, borsozod. Beleteszel 5-6 egész tojást. Beleteszel legalább egy közepes fej foghagymát, összetörve. Annyi liszttel kevered össze, hogy szinte híg masszát kapj. Forró olajba kávéskanállal beleszaggatod, és amikor beletetted, szétnyomod, hogy laposan süljön meg.

    Az olajnak nem szabad folyamatosan nagy gázon lennie, mert nagyon hamar megégnek a letöredezett darabok, közepesre állítod, és forgatgatva a tócsnikat pirosra sütöd.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Apponyi Marianna 7 évvel ezelőtt
A férjem kedvence, így én nem 5-6 krumpliból csinálom, hanem 3 kg-ból egyszerre. 70 db egy evésre :) és természetesen anyósom receptje szerint, vagyis teszek bele egy kevés tejet és vegetát, ha van friss petrezselyemzöldje, akkor azt is. fokhagymából bőven, legalább 6-8 gerezddel. és a férjem szerint pont az a jó, ha finom ropogósra sülnek a lepcsánka "lábai" - de ezt a palacsinta nagyságút kipróbálom.
Drivers 7 évvel ezelőtt
Mi is nagyon szeretjük! Szerintem is elég bele 1-2 tojás hiszen nem reszelt krumplis tojásrántotta lesz az étek!Sok fokhagyma,bors,ízlés szerint sózni!És szintén előnybe részesítsük az evőkanál méretét! És nagyon finom vele panírozni a húst is!
Dolore 9 évvel ezelőtt
En is szoktam csinalni, evokanalnyit teszek forro, par csepp olajra, teflon serepenyoben sutom. Csak 1 tojast hasznalok fel. Lehet ezzel a masszaval hust is panirozni, nagyon finom...
Kovácsné Kecsmár Tímea 9 évvel ezelőtt
Palacsinta nagyságúra süssétek. Tegyetek rá pörköltöt ( pl.: csirkemellből) és friss zöldségeket (uborka, paprika, paradicsom, hagyma) vékony karikára vágva, és szorjátok meg reszelt sajttal!!! Isteni finom Ördög titkát fogtok enni!
Tabi Beáta 9 évvel ezelőtt
igen a kávéskanalat én is kicsinyellem, én is szoktam csinálni, de én evőkanállal szaggatom, sőt ha kicsit nedvesebbre sikerül a tészta megforgatom egy kis zsemlemorzsába sütés előtt és akkor nem ragad le. a Balaton partján tepsiben sütik meg, majd kockára vágják jó sok tejföllel, lilahagymával, esetleg pirított szalonnával tálalják. legalábbis én ott így szoktam enni :)
németh Klára 9 évvel ezelőtt
kávéskanállal? Nem evőkanállal?

Hasonló Receptek

Magazin