Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tócsni vagy lapcsánka

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 2 db tojás
  • 4-5 gerezd fokhagyma (lereszelve)
  • bors
  • petrezselyem
  • 4-5 ek liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A nyers krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, fűszerezzük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy kicsit sűrűbb palacsintatésztaszerű masszát kapjunk.
    2. Egy serpenyőbe olajat öntünk. A nem túl forró olajba kanállal beleszaggatjuk a masszát, kicsit ellapogatjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük kb. 5-5 perc alatt. 

    CUKKINIS LAPCSÁNKA (VIRSLIVEL-FOKHAGYMÁS MÁRTOGATÓSSAL) 

    CUKKINIS TÓCSNI KAPROS MÁRTÁSSAL 

Megjegyzés

Igazán gyorsan elkészíthető, ehetjük magában is, de köretként is megállja a helyét. Szerintem ez is ahány ház, annyi szokás, biztos nincs két egyforma recept sem. Még családon belül is lehetnek különböző változatok.

Mivanitthon
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Finom és ízesíthető mindenfélével.
Mivanitthon
Az a jó a főzésben, hogy egy receptet többféleképpen is ki lehet próbálni. A nyers krumpli mivel le van reszelve megsül az olajban, nem fog gyomor problémákat okozni.
Bzsuzsa27
Pedig megsül, az igaz, hogy közepes hőfokon kell sütni, és én kisebb lapos palacsintákat sütök. Mindenképpen ki kellene próbálnod, mert összehasonlíthatatlan a főtt krumplis változattal.
ottofon
Nem tudom, én sosem tudtam megbarátkozni a nyers krumplival. A krumpli ennyi idő alatt sosem fő/sül meg és nem igazán jó a gyomornak. Én héjában főtt krumplival csinálom, az más állagú lesz, de szerintem sokkal finomabb.
Ernocske
Így igaz, nincs két egyforma recept, én néha hígabbra keverem a masszát, és sütéskor a serpenyőben kisebb palacsintákat sütök belőle, így meg lehet kenni (pl. tejföl, sajt, stb.), akárcsak a lángost.

Hasonló Receptek