Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tócsni tejszínes zöldséggel

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tócsnihoz:
  • 1 kg szétfővő burgonya
  • 1 tojás
  • 3-4 evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • A tejfölös zöldséghez:
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 2 sárgarépa
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 fehérrépa
  • 2 dkg vaj
  • 2,5 dl zöldségleves (készülhet fél leveskockából is)
  • 1 dl főzőtejszín
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, finomra reszeljük és kinyomkodjuk. A tojással, a liszttel, sóval és borssal összekeverjük.

A sütőt 220 Celsius-fokra előmelegítjük, a tepsit kikenjük.

A kelkáposztát és a sárgarépát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. Az újhagymát tisztítás után a világoszöld
részével együtt karikákra vágjuk. A fehérrépát kockázzuk.

A burgonyamasszából kanálnyi adagokat a tepsibe halmozunk, kissé szétterítjük, és a forró sütőbe tolva 20 perc alatt megsütjük, közben egyszer megfordítjuk.

A zöldségeket a vajban megpirítjuk, a levessel felöntjük, és lefedve 15 percig pároljuk. Megsózzuk, borsozzuk, a főzőtejszínt belekeverjük, és a tócsnihoz kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss