Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tócsni kapros görög joghurttal

40 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tócsni elkészítéséhez a krumplit lereszeljük a fokhagymával együtt. Hozzáütjük a tojást, elkeverjük és annyi lisztet szórunk bele, hogy összeálljon. Nem kell bele túl sok liszt, sűrű, de folyós masszának kell lennie, a tócsni úgy jó, ha nagy része krumpli.
  2. Megsózzuk, megborsozzuk, és teszü bele egy leheletnyi pirospaprikát, mert szebb színe lesz tőle, de aki szerint nem illik bele, az ne tegyen.
  3. Darabonként 2 evőkanálnyi adagot forró zsírba (vagy olajba) teszünk, kerekre ellapítjuk és mindkét oldalát megsütjük.
  4. A görög joghurtba keverjük az apróra vágott kaprot, megsózzuk, megborsozzuk. Ebbe mártogatjuk a kisült tócsnit. 

Megjegyzés

Ha a krumpli reszelése során sok lé keletkezik, érdemes leönteni róla, úgy kevesebb lisztet vesz fel. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss