Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hogy néz ki? Teljesen eltorzították a Tobleronét!

default user icon
MME
Teljesen kikészültek a Toblerone csoki brit rajongói, miután a kedvenc finomságukat gyártó cég a duplájára növelte a mézes-mandulás háromszögek közötti hézagokat.

A Tobleronét gyártó Mondelez International a 400 grammos csokoládék súlyát 350-re, míg a 170 grammosokét 150-re csökkentette úgy, hogy a megnövelte a csokiháromszögek közötti rést. Így a csoki úgy néz ki, mintha minden második  háromszöget kivették volna belőle. 

A cég közleménye szerint jelentősen drágultak a csokoládé alapanyagai, így dönteniük kellett, hogy vagy drágábban adják a Tobleronét, vagy kevesebb csokit adnak ugyanannyiért. Ők az utóbbi mellett döntöttek, a rajongók azonban nem értik, miért nem lehetett szimplán megrövidíteni a csokoládét. A Toblerone Facebook-oldalára özönlenek az elégedetlen kommentek, sokan azt írják: eltorzították és meggyalázták a 108 éve gyártott édességet.

A változás a Mondelez szerint a Nagy-Britanniában gyártott és forgalmazott csokikat érinti, arról azonban még nem esett szó, hogy a más európai országokban kapható csokoládék is megváltoznak-e.

Így néz ki az eredeti Toblerone:

És így az új:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss