Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tízperces sütőporos fánk

Hozzávalók

  • 25-30 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1 csipet só (nagyobb)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 3 ek porcukor (púpos)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl
  • 6-7 dl olaj (a sütéshez)

Elkészítés

    1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
    2. Egy másik tálban a tojást simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföl lel. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és jól összedolgozzuk.
    3. Lisztezett felületen 1/2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd egy közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ízlés szerint készíthetünk lyukat a közepébe.
    4. Bő, forró olajban, a közepestől egy kicsit kisebb lángon a fánkok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges olajat. Porcukorral meghintve, sárgabaracklekvárral kínáljuk.

      Még több fánk >>> 

      Csöröge, forgácsfánk >>> 

      Túrófánkok >>> 

Megjegyzés

Nagyon egyszerű, és roppant gyorsan elkészíthető, puha fánk. Nem szükséges pihentetni sem. Figyeljünk, mert gyorsan sül.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin