Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 160 C fokra. A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját porcukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az étolajat és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
Vajjal kikent, liszttel kiszórt kuglófformába öntjük a massza 2/3 részét, a maradék 1/3 részhez hozzákeverjük a kakaóport, és a tetejére kanalazzuk.
Takarék lángon sütjük. Tálalhatjuk vaníliás porcukorral megszórva, de
olvasztott csokoládéval is meglocsolhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre