Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tízperces gyümölcsös túrógombóc

MME MME
20 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A túrót kinyomkodjuk a két tenyerünk között, hogy a felesleges nedvességtől megszabaduljunk, és könnyebben tudjuk majd formázni a gombócokat. 
  2. A kinyomkodott túrót összekeverjük mascarponéval és kókuszreszelékkel, kevés mézzel vagy agave sziruppal édesítjük. Hűtőbe tesszük formázásig, tálalásig.
  3. A zsemlemorzsát és a kókuszreszeléket épp csak egy kevés olajjal illatosra pirítjuk egy száraz serpenyőben.
  4. Az epret feldaraboljuk, majd a vanília kikapart magjaival és egy löttyintés narancslikőrrel összeforraljuk.
  5. A kidermedt túrós alapot nedves kézzel apró golyókká formázzuk, majd meghempergetjük a kókuszos prézliben. Az epres-vaníliás öntetet kínáljuk mellé.

 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss