Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tizenegyféle sonkával várja a húsvétot a Lidl

default user icon
MME
A húsvéti ünnepi asztal dísze a sonka. A jól elkészített, ízletes, omlós sonka asztalra kerülése azonban nem olyan egyértelmű, mint amilyennek hangzik: a sonkavásárlás rizikós dolog, ám a Lidl széles választékában, mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

Közeleg a húsvét, ezzel együtt egyre időszerűbbé válik a húsvéti sonka, a kalács és a torma beszerzése. Ezek közül nyilván a sonkavásárlás az, ami a legnagyobb dilemmát okozza az embernek.

Tippek

A sonkaválaszték elég széles ma már.  A különféle kötözött sonkáktól kezdve, a nagyobb combokból, frikandóból, lapockából készített sonkáig. A jó füstölt sonka színe egyöntetű bordó, sötét rózsaszínbe hajló, a metszeten nem található véraláfutások.

Ha bőrös sonkát választunk, akkor a bőrt is vegyük górcső alá, csak olyan sonkát vegyünk meg, amelynek bőre egységes, szépen tisztított és szőrtelenített. A sonka nyomásra nem lehet puha, de túl kemény sem, s semmiképp ne vegyünk olyan árut, amelyről hiányzik a címke.

Kínálat

A Lidlben széles sonkakínálatból választhatunk. Az áruházlánc 11 féle sonkával készül a húsvétra. A kínálatban megtalálhatóak a különféle kötözött sonkák, és a combokból, frikandóból, lapockából készült sonkánk is. Nagyon jó választás lehet a békebeli diósonka, de a békebeli füstölt sertéstarja is a húsvéti reggelihez. 

Ha valaki a sertés helyett inkább sovány húst szeretne, akkor a Lidlben pulykacombból készült finomságokat is talál. A kalács és a torma mellé ízletes kötözött pulykasonkát, vagy füstölt, főtt pulykacombot is vásárolhatunk a boltban.

A Lidlben kapható sonkákat különböző kiszerelésben, a kisebbtől a nagyobb méretig tudjuk megvásárolni, 999 forintól kezdve 3790 forintig.

Természetesen a sonka mellé kalács és torma is dukál. Az áruházlánc kínálatában többféle kalácsból választhatunk. A Hazánk kincsei termékcsalád reszelt tormája mellett pedig többféle tormát is találunk a boltban.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss