Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tíz perces túrós fánk

15 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Hozzávalók
  • Fánkhoz:
  • 200 gramm túró
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál ecet
  • 7 evőkanál liszt
  • olaj (a sütéshez)
  • Ízesítéshez:
  • tejföl
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés

  1. A tojást, a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a túrót. Egy nagyobb kanálban az ecettel megpezsegtetjük a szódabikarbónát, ezt is a túróhoz adjuk, legvégül pedig belekeverjük a lisztet.
  2. Egy száraz, morzsás masszát kapunk, ami gyúrással azonnal összeáll.
  3. Már tesszük is fel az olajat a tűzhelyre egy magasabb edényben. Nedves kézzel formázom a gombócokat, a tészta állaga megengedi, nem túl lágy, de kanállal is adagolható. /Raffaelló- nagyságú gombócokat formázok/.
  4. Egy csipetnyit a tésztából az olajba dobunk, ha feljön a tetejére, mehetnek bele a fánkok is.
  5. Megnőnek nagyobbra. Ha bő olajban sülnek, golyóformájúak lesznek, ha kevesebben akkor laposak. Konyhai szalvétára tesszük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla. Tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss