Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tisztító és zsírégető: Ananász az egészség és a fogyás szolgálatában

default user icon
MME
A rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag citrusféle a tisztítókúrák, diéták fontos kelléke. Csökkenti a puffadást és emésztési problémákat, segít megelőzni a megfázást, gyulladáscsökkentő hatású, erősíti a csontokat, ragyogóvá teszi a bőrünket, na és persze isteni finom az íze.

Az ananászkonzervet sokszor feleslegesen cukorral és egyéb adalékanyagokkal dúsítják, ezért elsősorban a natúr termékeket érdemes keresni, vagy a legjobb, ha frissen fogyasztod ezt a szuper gyümölcsöt. Sokakat elriaszt a meghámozása, pedig a megfelelő technikával megy majd, mint a karikacsapás!

Elsőként vágjuk le az ananász koronáját és talpát, majd a héját az apró barnás szemekkel és magokkal együtt. Ezután vágjuk négyfelé a gyümölcsöt, és távolítsuk el a kemény, rostos középső részt. Végül kockázzuk, vagy szeleteljük fel a gyümölcshúst.

Hogyan válaszd ki a megfelelőt? 

Csak kemény, de érett példányt vigyünk haza, aminek érzni a finom, egzotikus illatát. Esetleg kihúzhatunk egy levelét; ha könnyen kijön, nem kell hezitálni a vásárláson. Nézzük meg a gyümölcs alját is, nehogy penészfoltok legyenek rajta.

Igazi kilófaló

Az ananász valódi jolly joker lehet a tisztítókúrában! A benne található különleges fehérjebontó enzim, a bromelin, segít a zsírégetésben, a gyümölcs magas rosttartalma pedig a salaktalanításért felelős.

 

Íme egy ízletes saláta, ami jól beilleszthető a tisztítókúra alatt fogyasztható fogások sorába:

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 csomag madársaláta
  • 30 dkg friss ananász, felkockázva
  • 1/2 csokor újhagyma, felkarikázva
  • 1 kisebb fej brokkoli, rózsáira szedve, megpárolva
  • 3 ek extraszűz olívaolaj
  • 2 ek ananászlé
  • bors
  • pirított szezámmag

Tegyük tálba a zöldségeket. Öntsük rájuk az elvegyített olajat és az ananászlevet. Sózzuk, borsozzuk meg, majd alaposan keverjük össze, és a szezámmaggal megszórva, frissen fogyasszuk.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss