Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Tiszai halászlé

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tiszai halászlé

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 133
  • Elküldve: 15

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg apróhal
  • 1 db 1-1,2 kg-os ponty
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 hegyes-csípős zöldpaprika
  • 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
  • cseresznyepaprika

Elkészítés:

A halféléket (ha nem konyhakész, hanem élő halat vásárolunk) megtisztítjuk, a pikkelyeket lekaparjuk, a zsigereiket, belsőségeiket kiemeljük a hasüregükből, kívül-belül alaposan megmossuk. A halvért felfogjuk, az esetleges haltejet és ikrát félretesszük. A ponty fejét és farkát leválasztjuk, a törzset felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát megmossuk.
Az apróhalakat, a ponty fejét és farkát nagyobb lábasba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a felfogott halvért, majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a halakat éppen csak ellepje, és kb. egy órán át lassú forralással főzzük-pépesítjük. A paradicsomot meghámozzuk és felaprózzuk. A halszeleteket kissé besózzuk, felhasználásig hidegen tartjuk. Sűrű szövésű szitán átszűrjük a hallét, majd felöntjük 1 l hideg vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomot, ízlés szerint eltördelt cseresznyepaprikát, végül a halszeleteket, az ikrát és/vagy a haltejet, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 10-15 percig – puhulásig – főzzük. Kavargatni nem szabad, mert a halhús törékeny, csak az edényt rázogassuk! A kész levest lehetőleg a főzőedényben tálaljuk, vagy nagyon óvatosan levesestálba szedjük, nehogy összetörjön a halhús. A csípős-hegyes zöldpaprikát felkarikázzuk, és külön tálkában kínáljuk.

Megjegyzés:

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 335 kcal

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 5 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. április 7. (vasárnap) 09:49
    A halászlét lehet hagyományosan is készíteni, mint ahogy fát vágni is lehet fejszével és láncfűrésszel is. Persze a fejsze sokkal hangulatosabb módja a favágásnak, mégis a kandalló előtt ülve és teát szürcsölgetve engem mondjuk nem zavar, ha a fát láncfűrésszel vágták össze. Szóval szerintem a végeredmény az ami fontos, azaz az ízek harmonizációja. Mint \"tiszai\" ember jól tudom milyen is egy jó halászlé és ettem már egynéhány félét. Akár milyen hihetetlen azért ezt sok ember sokféle képpen szereti. Nekem és az ismerőseimnek ez a recept pontosabban az eredménye nagyon ízlett. Köszönöm annak aki vette a fáradtságot és leírta ide. További minden jót mindenkinek, Cs.
Receptválogatás
Tavaszi receptverseny 2015.
Receptversenyünk véget ért, itt láthatjátok a beküldött finomságokat.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Bodzaszörp Bodzaszörp
Magyaros bruschetta Magyaros bruschetta
Az eredeti muffin alaprecept - lépésről-lépésre! Az eredeti muffin alaprecept - lépésről-lépésre!
Zöldspárga hollandi mártással Zöldspárga hollandi mártással
Mustáros csirke zöldségekkel Mustáros csirke zöldségekkel
Mennyei gyümölcsrizs Mennyei gyümölcsrizs
Extra zöldségleves Extra zöldségleves
Diós-meggyes bögrés szelet Diós-meggyes bögrés szelet
Tonhalas farfalle Tonhalas farfalle
Király nagyi kanalas fánkja Király nagyi kanalas fánkja
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124558_kuglof_4_110.jpg Keverve és kelten is tökéletes - variációk kuglófra

A kuglóf igazi uzsonnasütemény, a házi finomságok egyik koronázatlan királynője, amelyet számtalan módon elkészíthetünk.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124544_sorfesztival_110.jpg Sörpingpong és rákendroll - irány a Sörfesztivál!

A Magna Cum Laude és a Neoton Família tagjai mérték össze sörpingpong tudásukat az V. Jubileumi Sörfesztivál beharangozó…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124542_grillezes_110.jpg Grillre fel! - 1. rész: A grillezés aranyszabályai

Nyári estéken a kertvárosokban a piruló kolbász illata tölt be mindent. Ha csak arasznyi balkonod van és hordozható grillsütőd,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124540_halteperto_110.jpg Már Budapesten is élvezhetjük a szegedi ízeket

2015. április közepén nyílt meg a Szegedi Halbisztró Kiskőrössy 2.0 étterem, Budapesten, a Jókai téren.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124538_teszta_fogyokura_110.jpg Hihetetlen, de igaz: lehet fogyni tésztával!

Óriási tévhit, hogy ha fogyni szeretnél, nem ehetsz tésztaételeket! A titok az időzítésben és a mennyiségben rejlik, és abban,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124537_gyerek_etterem_110.jpg Étterembe egy kétévessel?! Simán!7 tipp, minden rendben legyen

Tény, egy kisgyerekkel étterembe menni merész vállalkozás, de nem lehetetlen! Tippjeink segítenek.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124467_110hus.jpg Gyorsan könnyűt Adrival: Pulykatekercs a legfelsőbb szinteken

A mai Gyorsan könnyűt konklúziója: az illatos zsályalevél, a zamatos paradicsom és az ízletes bacon igazán különlegessé teszik a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept