Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Tiszai halászlé

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tiszai halászlé

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 133
  • Elküldve: 15

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg apróhal
  • 1 db 1-1,2 kg-os ponty
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 hegyes-csípős zöldpaprika
  • 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
  • cseresznyepaprika

Elkészítés:

A halféléket (ha nem konyhakész, hanem élő halat vásárolunk) megtisztítjuk, a pikkelyeket lekaparjuk, a zsigereiket, belsőségeiket kiemeljük a hasüregükből, kívül-belül alaposan megmossuk. A halvért felfogjuk, az esetleges haltejet és ikrát félretesszük. A ponty fejét és farkát leválasztjuk, a törzset felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát megmossuk.
Az apróhalakat, a ponty fejét és farkát nagyobb lábasba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a felfogott halvért, majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a halakat éppen csak ellepje, és kb. egy órán át lassú forralással főzzük-pépesítjük. A paradicsomot meghámozzuk és felaprózzuk. A halszeleteket kissé besózzuk, felhasználásig hidegen tartjuk. Sűrű szövésű szitán átszűrjük a hallét, majd felöntjük 1 l hideg vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomot, ízlés szerint eltördelt cseresznyepaprikát, végül a halszeleteket, az ikrát és/vagy a haltejet, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 10-15 percig – puhulásig – főzzük. Kavargatni nem szabad, mert a halhús törékeny, csak az edényt rázogassuk! A kész levest lehetőleg a főzőedényben tálaljuk, vagy nagyon óvatosan levesestálba szedjük, nehogy összetörjön a halhús. A csípős-hegyes zöldpaprikát felkarikázzuk, és külön tálkában kínáljuk.

Megjegyzés:

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 335 kcal

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 5 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. április 7. (vasárnap) 09:49
    A halászlét lehet hagyományosan is készíteni, mint ahogy fát vágni is lehet fejszével és láncfűrésszel is. Persze a fejsze sokkal hangulatosabb módja a favágásnak, mégis a kandalló előtt ülve és teát szürcsölgetve engem mondjuk nem zavar, ha a fát láncfűrésszel vágták össze. Szóval szerintem a végeredmény az ami fontos, azaz az ízek harmonizációja. Mint \"tiszai\" ember jól tudom milyen is egy jó halászlé és ettem már egynéhány félét. Akár milyen hihetetlen azért ezt sok ember sokféle képpen szereti. Nekem és az ismerőseimnek ez a recept pontosabban az eredménye nagyon ízlett. Köszönöm annak aki vette a fáradtságot és leírta ide. További minden jót mindenkinek, Cs.
Receptválogatás
Kipróbált mustáros receptek
Egy egyszerű sült húson "csavarni egyet" legegyszerűbben némi mustáros páccal/mázzal/bundával/kéreggel lehet. Ilyen rafináltan egyszerű csavarokból álljon most itt egy csokorra való!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Szilvalekváros-diós torta 20 perc alatt Szilvalekváros-diós torta 20 perc alatt
Édes-savanyú szűzpecsenye Édes-savanyú szűzpecsenye
Mustáros-fokhagymás sertéssült Mustáros-fokhagymás sertéssült
Grillzöldségek babmártással Grillzöldségek babmártással
Dinnyesörbet Dinnyesörbet
Borsókrémleves sonkával és szalonnával Borsókrémleves sonkával és szalonnával
Gombás-húsos háromszögek Gombás-húsos háromszögek
Almás-túrós torta fél óra alatt Almás-túrós torta fél óra alatt
Zöldséges vendégváró rolád Zöldséges vendégváró rolád
Cukkinis-káposztás rétes Cukkinis-káposztás rétes
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125398_paradicsom_110.jpg A 8 legjobb élelmiszer a rák ellen

A helyes táplálkozás továbbra is az egyik legkellemesebb módja a rák megelőzésének, illetve az egészségünk megőrzésének.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125395_olaj_vaj_.jpg Kókuszzsír, vaj, olaj, margarin - melyiket mire használjuk?

Olyan sokféle zsiradék létezik: ott a növényi olaj, a kókuszzsír, a disznózsír, a vaj, a margarin... De vajon melyiket milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125393_virsliteszt_osszes_110.jpg A nagy virsliteszt! Kipróbáltuk, melyik éri meg az árát

Nincs szilveszter, mégis úgy gondoltuk, hogy ideje lenne számba venni, melyik is az a virsli, ami megfelelő gasztronómiai élményt…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125377_viz_.jpg Unod a vizet? Csak így szabadna innod ezután - videó!

Vizet muszáj inni, de mi van akkor, ha az ember egy idő után ráun az ízére? Akkor sem szabad cukros gyümölcslevek és üdítők után…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125375_krumplidieta_.jpg Fogyj egy hétvége alatt másfél kilót! Íme a krumplidiéta

Szeretnél egy hétvége alatt másfél kilóval könnyebb lenni? Két hete induló, három részes sorozatunkban könnyen betartható…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125371_puffadas_.jpg Biztos módszerek a kínzó puffadás ellen

Szorít a ruha, rossz a közérzetünk: a kellemetlen hasi teltségérzet sokak mindennapjait megkeseríti. Eláruljuk, mire kell…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125369_vorosbor_salata_.jpg 6 tipp, hogy természetes módon csökkentsd a koleszterinszinted!

Mivel nem okoz panaszokat, sokan nem is tudják, hogy változtatniuk kellene az életmódjukon. Pedig Magyarországon a felnőtt…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125367_programajanlo_110.jpg Csirkepaprikás, lecsó, csoki és sör - szuper augusztusi gasztrofesztiválok

A nyári szünet utolsó hónapjában egyik fesztivál éri a másikat, jobbnál-jobb programokkal várják az itthon nyaralókat, a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept