Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Tiszai halászlé

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tiszai halászlé

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 133
  • Elküldve: 15

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg apróhal
  • 1 db 1-1,2 kg-os ponty
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 hegyes-csípős zöldpaprika
  • 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
  • cseresznyepaprika

Elkészítés:

A halféléket (ha nem konyhakész, hanem élő halat vásárolunk) megtisztítjuk, a pikkelyeket lekaparjuk, a zsigereiket, belsőségeiket kiemeljük a hasüregükből, kívül-belül alaposan megmossuk. A halvért felfogjuk, az esetleges haltejet és ikrát félretesszük. A ponty fejét és farkát leválasztjuk, a törzset felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát megmossuk.
Az apróhalakat, a ponty fejét és farkát nagyobb lábasba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a felfogott halvért, majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a halakat éppen csak ellepje, és kb. egy órán át lassú forralással főzzük-pépesítjük. A paradicsomot meghámozzuk és felaprózzuk. A halszeleteket kissé besózzuk, felhasználásig hidegen tartjuk. Sűrű szövésű szitán átszűrjük a hallét, majd felöntjük 1 l hideg vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomot, ízlés szerint eltördelt cseresznyepaprikát, végül a halszeleteket, az ikrát és/vagy a haltejet, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 10-15 percig – puhulásig – főzzük. Kavargatni nem szabad, mert a halhús törékeny, csak az edényt rázogassuk! A kész levest lehetőleg a főzőedényben tálaljuk, vagy nagyon óvatosan levesestálba szedjük, nehogy összetörjön a halhús. A csípős-hegyes zöldpaprikát felkarikázzuk, és külön tálkában kínáljuk.

Megjegyzés:

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 335 kcal

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 5 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. április 7. (vasárnap) 09:49
    A halászlét lehet hagyományosan is készíteni, mint ahogy fát vágni is lehet fejszével és láncfűrésszel is. Persze a fejsze sokkal hangulatosabb módja a favágásnak, mégis a kandalló előtt ülve és teát szürcsölgetve engem mondjuk nem zavar, ha a fát láncfűrésszel vágták össze. Szóval szerintem a végeredmény az ami fontos, azaz az ízek harmonizációja. Mint \"tiszai\" ember jól tudom milyen is egy jó halászlé és ettem már egynéhány félét. Akár milyen hihetetlen azért ezt sok ember sokféle képpen szereti. Nekem és az ismerőseimnek ez a recept pontosabban az eredménye nagyon ízlett. Köszönöm annak aki vette a fáradtságot és leírta ide. További minden jót mindenkinek, Cs.
Receptválogatás
Dinnyét mindenbe! Az összes észbontó recept egy helyen
Az eper és a málna után itt a másik nagy kedvenc: a dinnye. Imádjuk az összes fajtáját! Önmagában is nagyon finom, de grillezve, salátában, sütikben, fagyikban, sőt, még főételekben is isteni.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fehérboros, grillezett pangasius Fehérboros, grillezett pangasius
Lecsókolbász velesült zöldségekkel Lecsókolbász velesült zöldségekkel
Kókuszos linzer II. Kókuszos linzer II.
Rántott csirkemell zöldségkörítéssel Rántott csirkemell zöldségkörítéssel
Kolbászkrémes csirkecombok Kolbászkrémes csirkecombok
Hideg görögdinnye krémleves Hideg görögdinnye krémleves
Csokis szelet sütés nélkül Csokis szelet sütés nélkül
Camembert mandulabundában Camembert mandulabundában
Fehércsokoládés-málnás pite Fehércsokoládés-málnás pite
Pulykamell zöldségraguval Pulykamell zöldségraguval
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125866_gyermekehezes_2_600.jpg Volt, hogy nem volt mit enni - Berki Krisztián és Oláh Gergő a gyermekéhezés ellen

Lezárult a Procter & Gamble és a Lidl közös jótékonysági programja, melynek eredményeként a kezdeményezők 5 millió forinttal…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125862_gongyolthus_110.jpg Göngyölt hús 5-féle extra töltelékkel

A hústekercs titka a töltelékben rejlik. Tűzd meg hústűvel vagy fogvájóval, aztán alaposan süsd át!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125860_ThinkstockPhotos-485554294_110.jpg Luxus-vajaskenyér, delux-rizottó - fűszerezz szarvasgombával!

Drága, különleges, szinte sehol sem kapni. Mi értelme? Honnan jön? És a legfontosabb, mire használjuk egy átlagos háztartásban?

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125856_ThinkstockPhotos-484798946_110.jpg Itt a legfantasztikusabb diéta: fogyj tésztával és csokival!

Ínycsiklandó tésztaételek, rengeteg friss zöldség és gyümölcs, sőt, még hamburger és némi csokis finomság is szerepelhet az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125852_zoldsegtrukkok_110.jpg Ha nem lecsó, akkor mi? 7 extra de egyszerű recept nyári zöldségekből

Paradicsom, padlizsán, cukkini és a többiek nélkül elképzelhetetlen a nyári vacsoraasztal. Adunk néhány tippet, hogyan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125850_zabkasa_110.jpg Fogyókúrás, egészséges, és még finom is - 7 isteni variáció zabpehelyre

A zabpehely, bár nagyon egészséges és tápláló, önmagában igencsak unalmas étel. Most néhány ínycsiklandó kiegészítőt ajánlunk.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125848_olajosmag_110.jpg 4 olajos mag, amitől egészséges és szép leszel

Nagy energia- és zsírtartalmuk miatt sokan kerülik a csonthéjasokat és az olajos magvakat, pedig nélkülözhetetlen tápanyagokkal…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125846_etelsurites_110.jpg 4 tuti tipp a csomómentes sűrítéshez

Garantáltan csomómentes és sűrű lesz a mártás és a leves, amennyiben mindig az étel jellegének megfelelő módszert választod.…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept
\n\n