Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Tiszai halászlé

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tiszai halászlé

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 133
  • Elküldve: 15

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg apróhal
  • 1 db 1-1,2 kg-os ponty
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 hegyes-csípős zöldpaprika
  • 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
  • cseresznyepaprika

Elkészítés:

A halféléket (ha nem konyhakész, hanem élő halat vásárolunk) megtisztítjuk, a pikkelyeket lekaparjuk, a zsigereiket, belsőségeiket kiemeljük a hasüregükből, kívül-belül alaposan megmossuk. A halvért felfogjuk, az esetleges haltejet és ikrát félretesszük. A ponty fejét és farkát leválasztjuk, a törzset felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát megmossuk.
Az apróhalakat, a ponty fejét és farkát nagyobb lábasba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a felfogott halvért, majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a halakat éppen csak ellepje, és kb. egy órán át lassú forralással főzzük-pépesítjük. A paradicsomot meghámozzuk és felaprózzuk. A halszeleteket kissé besózzuk, felhasználásig hidegen tartjuk. Sűrű szövésű szitán átszűrjük a hallét, majd felöntjük 1 l hideg vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomot, ízlés szerint eltördelt cseresznyepaprikát, végül a halszeleteket, az ikrát és/vagy a haltejet, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 10-15 percig – puhulásig – főzzük. Kavargatni nem szabad, mert a halhús törékeny, csak az edényt rázogassuk! A kész levest lehetőleg a főzőedényben tálaljuk, vagy nagyon óvatosan levesestálba szedjük, nehogy összetörjön a halhús. A csípős-hegyes zöldpaprikát felkarikázzuk, és külön tálkában kínáljuk.

Megjegyzés:

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 335 kcal



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 5 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. április 7. (vasárnap) 09:49
    A halászlét lehet hagyományosan is készíteni, mint ahogy fát vágni is lehet fejszével és láncfűrésszel is. Persze a fejsze sokkal hangulatosabb módja a favágásnak, mégis a kandalló előtt ülve és teát szürcsölgetve engem mondjuk nem zavar, ha a fát láncfűrésszel vágták össze. Szóval szerintem a végeredmény az ami fontos, azaz az ízek harmonizációja. Mint \"tiszai\" ember jól tudom milyen is egy jó halászlé és ettem már egynéhány félét. Akár milyen hihetetlen azért ezt sok ember sokféle képpen szereti. Nekem és az ismerőseimnek ez a recept pontosabban az eredménye nagyon ízlett. Köszönöm annak aki vette a fáradtságot és leírta ide. További minden jót mindenkinek, Cs.
Receptválogatás
Vendégváró pogácsák
Lehet krumplis, sajtos, káposztás, tepertős, túrós és tökmagos, meg persze még ezer féle. Mindenki szereti, minden alkalomra tökéletes, így vendégvárónak is!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fánk a sütőből Fánk a sütőből
Pizza-variációk Pizza-variációk
Joghurtos-hagymás csirkecomb Joghurtos-hagymás csirkecomb
Baconben sült sertésszűz (gluténmentes) Baconben sült sertésszűz (gluténmentes)
Kefires kiflik Kefires kiflik
Töltött cipó csőben sütve Töltött cipó csőben sütve
Zellerzöldes burgonyafőzelék Zellerzöldes burgonyafőzelék
Egyszerű grízgaluskaleves Egyszerű grízgaluskaleves
Almaszósz avagy almamártás Almaszósz avagy almamártás
Sonkás-spenótos omlett Sonkás-spenótos omlett
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123788_horoszkop-110.jpg Gasztrohoroszkóp minden jegynek

Mit szeret a Kos, mit ehet és ihat a Nyilas, hogyan főz a Rák? A csillagjegyek a konyhában is meghatározzák, milyenek vagyunk...

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123755_irdalt-hasselback-110.jpg Hasselback, egy izgalmas sült krumpli

A burgonya alapvető élelmiszernek számít világszerte, el sem tudnánk képzelni nélküle a mindennapjainkat. Legyen ebéd, vacsora,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123768_almas-pite-110.jpg Kedvenc ételeink kis csavarral

Azt sem tudom, hol kezdjem, hol vegyem fel a fonalat, mert annyi minden történt a konyhában az elmúlt héten. Készültek klasszikus…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123801_fanny-cimlap-110.jpg Megjelent a legújabb Fanny!

Megjelent a Fanny legújabb száma jobbnál jobb receptekkel és praktikákkal. Belelapozunk - és megosztjuk egy citromos sajttorta…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123763_marciusi-110.jpg Márciusi gasztroprogramok

A böjti időszak programjaiban még akad télbúcsúztató, de a hó végén esedékes húsvétváró, borkóstoló rendezvények már inkább a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123743_krumplifozelek-110.jpg Burgonyafőzelék szárzellerrel – liszt nélkül

Egyszerű alapanyagokból kis rafinériával különlegesen ízletes főzeléket lehet varázsolni az asztalra. A főzeléket sokféleképpen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123748_telifagyi-110.jpg Télifagyi, gyerekkorunk kedvence

A téli fagylalt, azaz a télifagyi igazi retro édesség, amely olyan rajongótáborra tett szert a hetvenes években, hogy ez a múlni…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123590_fagyi-110.jpg Fagylalt Kiállítás és Fesztivál

Március 6-án, 5.000 m2-en, 50 kiállító részvételével nyitja meg kapuit Magyarország első fagylalt tematikájú kiállítása és…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept