Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Tiszai halászlé

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tiszai halászlé

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 133
  • Elküldve: 15

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg apróhal
  • 1 db 1-1,2 kg-os ponty
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 hegyes-csípős zöldpaprika
  • 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
  • cseresznyepaprika

Elkészítés:

A halféléket (ha nem konyhakész, hanem élő halat vásárolunk) megtisztítjuk, a pikkelyeket lekaparjuk, a zsigereiket, belsőségeiket kiemeljük a hasüregükből, kívül-belül alaposan megmossuk. A halvért felfogjuk, az esetleges haltejet és ikrát félretesszük. A ponty fejét és farkát leválasztjuk, a törzset felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát megmossuk.
Az apróhalakat, a ponty fejét és farkát nagyobb lábasba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a felfogott halvért, majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a halakat éppen csak ellepje, és kb. egy órán át lassú forralással főzzük-pépesítjük. A paradicsomot meghámozzuk és felaprózzuk. A halszeleteket kissé besózzuk, felhasználásig hidegen tartjuk. Sűrű szövésű szitán átszűrjük a hallét, majd felöntjük 1 l hideg vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomot, ízlés szerint eltördelt cseresznyepaprikát, végül a halszeleteket, az ikrát és/vagy a haltejet, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 10-15 percig – puhulásig – főzzük. Kavargatni nem szabad, mert a halhús törékeny, csak az edényt rázogassuk! A kész levest lehetőleg a főzőedényben tálaljuk, vagy nagyon óvatosan levesestálba szedjük, nehogy összetörjön a halhús. A csípős-hegyes zöldpaprikát felkarikázzuk, és külön tálkában kínáljuk.

Megjegyzés:

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 335 kcal

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 5 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. április 7. (vasárnap) 09:49
    A halászlét lehet hagyományosan is készíteni, mint ahogy fát vágni is lehet fejszével és láncfűrésszel is. Persze a fejsze sokkal hangulatosabb módja a favágásnak, mégis a kandalló előtt ülve és teát szürcsölgetve engem mondjuk nem zavar, ha a fát láncfűrésszel vágták össze. Szóval szerintem a végeredmény az ami fontos, azaz az ízek harmonizációja. Mint \"tiszai\" ember jól tudom milyen is egy jó halászlé és ettem már egynéhány félét. Akár milyen hihetetlen azért ezt sok ember sokféle képpen szereti. Nekem és az ismerőseimnek ez a recept pontosabban az eredménye nagyon ízlett. Köszönöm annak aki vette a fáradtságot és leírta ide. További minden jót mindenkinek, Cs.
Receptválogatás
A legfinomabb rántott ételek
Ki tudna ellenállni a jó ropogós bundának, rejtsen akár omlós hússzeletet, olvadó sajtot, fűszeres zöldségeket, netán palacsintát... Legnépszerűbb rántott ételeinket gyűjtjük most egybe!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Cukkinis-mozzarellás csirke Cukkinis-mozzarellás csirke
Kókuszos-kakós szelet Kókuszos-kakós szelet
Klasszikus chili con carne Klasszikus chili con carne
Cseresznye krémleves Cseresznye krémleves
Francia zsúrkenyér Francia zsúrkenyér
Citromos spárgakrémleves Citromos spárgakrémleves
Minipavlovák málnával és áfonyával Minipavlovák málnával és áfonyával
Üvegtészta-saláta thai fűszerezésű csirkemellel Üvegtészta-saláta thai fűszerezésű csirkemellel
Pofonegyszerű fahéjas süti Pofonegyszerű fahéjas süti
Nyúlcomb fóliában Nyúlcomb fóliában
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124951_kukorica_110.jpg Strandkaja, ami szépít fogyaszt és okosít - egyél kukoricát!

Kihagyhatatlan nyári nass a főtt csemegekukorica nem csak finom, hanem okossá tesz, energetizál, fogyaszt, és a hajadat is széppé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124949_jojo_effektus_110.jpg Ne ess bele a fogyókúrás csapdába! Így kerüld el a jojó effektust

Hiába fogytál le, a leadott felesleg szinte rögtön visszakúszott? A legújabb csodakúra tízkilós fogyást ígért, de rólad csak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124947_egeszseges_taplalkozas_110.jpg Lúgosíts! Nagy baj lehet az elsavasodásból

Kimerültség, túlsúly, reuma, csontritkulás vagy vesebántalom – mindez az elsavasodott szervezet vészjelzése is lehet.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124930_110sali.jpg Pikáns zöldbabos rukolasaláta kétféle extrém öntettel

A főtt tojással és a különlegesen krémes öntettel megbolondított saláta könnyű, mégis kiadós fogás vacsorára.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124943_diosbarack_110.jpg Itt a három legfinomabb cukormentes torta!

Kiválasztották a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntős tortáit: egy sárgabarckos egy diós és egy körte torta bizonyult…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124941_konyhai_trukk_110.jpg 5 zseniális konyhai trükk, amit mindenkinek ismernie kell - videóval!

Bosszankodtál már azon, hogy egyszerre csak egy edény fér a mikróba? Vagy azon, hogy megromlott a bor, amit legutóbb főzéshez…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124939_rantottcsirke_110.jpg Rántott csirke - ahogy még nem próbáltad!

A rántott csirke nem egy tipikus fogyókúrás fogás, de salátával és egy-két elkészítési praktikával még a legmegátalkodottabb…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124937_fogyas_110.jpg 3 szuper tipp, hogy felgyorsítsd az anyagcserédet

Szeretnél a lehető legjobb formába lendülni? Ismerd meg az anyagcsere sebességének szerepét a zsírégetésben!

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept