Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tirpák káposzta

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej káposzta
  • 2 ek zsír
  • 4 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 3-4 ek házi fehér morzsa
  • bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg kolozsvári szalonna

Elkészítés

    1. A káposztának a torzsáját kivágjuk, lobogó vízbe tesszük és leválasztunk 5 - 6 levelet. A többit vékony csíkokra vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, zsíron megpirítjuk és kihűtjük.
    2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a vajjal és a morzsával, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, majd hozzáadjuk a káposztát. A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, és hozzákeverjük a masszához. A tojásfehérjét pici sóval habbá verjük és lazán beleforgatjuk a káposztás masszába.
    3. Egy, előző nap kifőzött abrosz közepét vékonyan bekenjük zsírral és a káposztaleveleket köralakban, szorosan egymás mellé kirakjuk, majd középre ráöntjük a masszát. Azután óvatosan összefogva, lazán összekötjük az abroszt egy madzaggal és fakanál nyelére akasztva, lobogó vízben kb 1 óráig főzzük.
    4. Egy óra elteltével, kivesszük a vízből, lecsepegtetjük, óvatosan kicsomagoljuk és cikkekre vagdossuk.

    9 ISTENI KÁPOSZTÁS RECEPT, HA VAN OTTHON EGY FEJ KÁPOSZTÁD >>>

    3 KLASSZIKUS KÁPOSZTÁS ÉTEL, AMIT MINDENKI SZERET >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin