Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiroli túrós és meggyes rétes

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • A lekenéshez:
  • olvasztott zsír
  • A meggyes töltelékhez:
  • 40 dkg magozott meggy
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • őrölt fahéj
  • A túrós töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg mazsola
  • 1 citrom
  • 1 tojássárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál búzadara
  • A rétesrudak lekenéséhez:
  • 1 db tojás felverve

Elkészítés

Elkészítés: Házi leves tésztát készítettem, de készíthető bolti vajas tésztából is. Ha házilag készítjük, akkor a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük, felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihentetjük. Másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell.

A meggyes töltelékhez a meggyet összeforgatjuk a darált dióval, a zsemlemorzsával, a cukorral és kevés őrölt fahéjjal.

A túrós töltelékhez a túrót tejföllel, a búzadarával, a tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal, a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük.

A tésztákat kisodorjuk, majd a töltelékekkel megtöltjük, majd lazán felcsavarjuk. Mindkét kisodrott tésztából 3-3 csíkot vágtam, amit a feltekert tészta tetejére tettem. Felvert tojással a rudakat lekenjük, és sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss