Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tiroli szalonnás gombóc

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 db zsemle
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg szalámi
  • 6 evőkanál búzaliszt
  • snidling

Elkészítés

    Elkészítés: A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd egy mély tálba tesszük. A tojást felütjük, elkeverjük a tejjel, és a zsemléhez adjuk. 20 percig állni hagyjuk, közben többször megkeverjük.

    A szalonnát kis kockákra felaprítjuk. A hagymát megtisztítjuk és a petrezselyemmel együtt finomra vágjuk. Serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk, a hagymát és a petrezselyem felét hozzáadjuk, majd 2 percig együtt pirítjuk.

    Kis kockára vágjuk a szalámit és a snidlinget. A maradék petrezselyemmel a szalonnához keverjük. Majd az egészet összekeverjük a beáztatott zsemlével. Beledolgozzuk a lisztet, a sót és a borsot.

    Bő, enyhén sós vizet felforralunk, megnedvesített kézzel a masszából gombócokat formálunk. Kb. 15 perc alatt puhára főzzük.

    Tejszínes főételekhez kiváló köret!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin