Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiroli szalonnás gombóc

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd egy mély tálba tesszük. A tojást felütjük, elkeverjük a tejjel, és a zsemléhez adjuk. 20 percig állni hagyjuk, közben többször megkeverjük.

A szalonnát kis kockákra felaprítjuk. A hagymát megtisztítjuk és a petrezselyemmel együtt finomra vágjuk. Serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk, a hagymát és a petrezselyem felét hozzáadjuk, majd 2 percig együtt pirítjuk.

Kis kockára vágjuk a szalámit és a snidlinget. A maradék petrezselyemmel a szalonnához keverjük. Majd az egészet összekeverjük a beáztatott zsemlével. Beledolgozzuk a lisztet, a sót és a borsot.

Bő, enyhén sós vizet felforralunk, megnedvesített kézzel a masszából gombócokat formálunk. Kb. 15 perc alatt puhára főzzük.

Tejszínes főételekhez kiváló köret!

Ezek is érdekelhetnek

Friss