Elkészítés: A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd egy mély tálba tesszük. A tojást felütjük, elkeverjük a tejjel, és a zsemléhez adjuk. 20 percig állni hagyjuk, közben többször megkeverjük.
A szalonnát kis kockákra felaprítjuk. A hagymát megtisztítjuk és a petrezselyemmel együtt finomra vágjuk. Serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk, a hagymát és a petrezselyem felét hozzáadjuk, majd 2 percig együtt pirítjuk.
Kis kockára vágjuk a szalámit és a snidlinget. A maradék petrezselyemmel a szalonnához keverjük. Majd az egészet összekeverjük a beáztatott zsemlével. Beledolgozzuk a lisztet, a sót és a borsot.
Bő, enyhén sós vizet felforralunk, megnedvesített kézzel a masszából gombócokat formálunk. Kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
Tejszínes főételekhez kiváló köret!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre