Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiroli parasztfánk

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 6 dkg szárított füge
  • 6 dkg aszalt szilva
  • 6 dkg mazsola
  • Valamint:
  • olaj
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd a tojásokkal lágy tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk.

Kerek fánkkiszúróval köröket szúrunk ki a tésztából és minden körre 1-1 kis kupac aprított aszalt gyümölcsöt teszünk. A tészta szélét kevés vízzel bekenjük, majd összehajtjuk félhold formájura úgy, hogy a széleit jól összenyomkodjuk.

10-15 percig pihentetjük, majd a felforrósított olajban gyorsan aranybarnára sütjük. Kivéve lecsepegtetjük, megszórjuk porcukorral és forrón kínáljuk.

Megjegyzés

Ropogós, finom csemege.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss