Tiroli lencse

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg lencse
  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szegfűszeg
  • 10-15 szem bors
  • 1 babérlevél
  • 20 dkg burgonya
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 2 evőkanál fehér borecet
  • 4 evőkanál olaj
  • 8 apró (15 dkg) ecetes uborka
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 8-10 szál snidling

Elkészítés

    Előkészítés: Előző este átválogatjuk, megmossuk, és beáztatjuk hideg vízbe a lencsét. Másnap leöblítjük, felöntjük 2 l hideg vízzel. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát megtűzdeljük a szegfűszeggel, a fokhagymát és a borsot teatojásba zárjuk, majd a hagymával és a babérlevéllel együtt a lencséhez adjuk, és lassú forralással puhára főzzük (20 perc). Közben meghámozzuk a burgonyát, 1x1 cm-es kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. A lilahagymákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, néhány karikát félreteszünk a díszítéshez, a többit megszórjuk 1 mk. sóval, és meglocsoljuk a borecettel.
    Elkészítés: A lencse főzőlevéből 2 merőkanálnyit a hagymához öntünk. A lencsét és a burgonyát leszűrjük, azon melegében a hagymához adjuk, meglocsoljuk az olajjal, lazán összekeverjük, lefedjük, hagyjuk kihűlni. Az ecetes uborkákat legyezőszerűen bevagdossuk. A petrezselymet és snidlinget leöblítjük, finomra vágjuk, a salátához adjuk, ízlés szerint (frissen) őrölt borssal fűszerezzük, és nem túl mély tálba púpozzuk. Tetejét a félretett hagymakarikákkal, a tál szegélyét pedig az uborkákkal díszítjük. Még finomabb, ha fogyasztás előtt 1 nappal elkészítjük.

Megjegyzés

1 adag: 1353 kJ/324 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin