Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tiroli káposztás fánk (Kiachl)

default user icon

Hozzávalók

  • 1,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 30 dkg liszt (+ a formázáshoz)
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás
  • 2 cl olaj (+ a sütéshez)
  • savanyú káposzta a töltéshez

Elkészítés

    1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk. A lisztet elvegyítjük a cukorral és a sóval, majd beledolgozzuk a tojásokat és az élesztős tejet. Ezután hozzáadjuk a 2 cl olajat, és addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a tál falától. Letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 15 percig.
    2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb. 5 dkg-os gombócokat formázunk belőle. Mindet egy tálcára rakjuk, meghintjük liszttel, majd letakarva, meleg helyen további 15 percig kelni hagyjuk. Végül két kézzel a gombócok alá nyúlunk, és addig húzogatjuk a szélüket, amíg körben vastag peremük képződik, a közepük pedig szinte már átlátszóan vékony.
    3. A kihúzott fánkokat bő olajban azonnal kisütjük. Közben egyszer lapáttal megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk színt kapjon. Végül konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és a közepüket megtöltjük savanyúkáposztával.

    HABKÖNNYŰ SAJTFÁNK (GOUGÉRE)>>> 

    SÜTŐBEN SÜLT KÓKUSZOS FÁNK>>> 

    TÖKÖS BURGONYAFÁNK>>> 

Megjegyzés

FOTÓ: TVB Stubai Tirol / Andre Schönherr

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek