Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiroli káposztás fánk (Kiachl)

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk. A lisztet elvegyítjük a cukorral és a sóval, majd beledolgozzuk a tojásokat és az élesztős tejet. Ezután hozzáadjuk a 2 cl olajat, és addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a tál falától. Letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 15 percig.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb. 5 dkg-os gombócokat formázunk belőle. Mindet egy tálcára rakjuk, meghintjük liszttel, majd letakarva, meleg helyen további 15 percig kelni hagyjuk. Végül két kézzel a gombócok alá nyúlunk, és addig húzogatjuk a szélüket, amíg körben vastag peremük képződik, a közepük pedig szinte már átlátszóan vékony.
  3. A kihúzott fánkokat bő olajban azonnal kisütjük. Közben egyszer lapáttal megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk színt kapjon. Végül konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és a közepüket megtöltjük savanyúkáposztával.

HABKÖNNYŰ SAJTFÁNK (GOUGÉRE)>>> 

SÜTŐBEN SÜLT KÓKUSZOS FÁNK>>> 

TÖKÖS BURGONYAFÁNK>>> 

Megjegyzés

FOTÓ: TVB Stubai Tirol / Andre Schönherr - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss