Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiroli burgonyakrémleves

MME MME
10 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk, és feltesszük pirulni (nem kell olaj alá, úgyis lesz saját zsiradéka). Közben a kis fej vöröshagymát apró kockára vágjuk, és ha lepirult a szalonna, hozzákeverjük. A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, így tesszük hozzá a hagymás szalonnához. Megfűszerezzük, kicsit hagyjuk érni az ízeket, és felengedjük a húslével, majd ha megfőtt a krumpli, belekeverjük a tejszínt, és készre főzzük.

Tálaláskor pirított zsemlekockát adunk hozzá (esetleg előtte egy kis fokhagymás olajban megforgathatjuk őket, akkor még finomabb).

Megjegyzés

A hozzávalókat ízlés szerint kell adagolni, sosem mérem ki. Ez az általunk leginkább imádott leves. Nyami....
- MME

Ezek is érdekelhetnek