Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk, és feltesszük pirulni (nem kell olaj alá, úgyis lesz saját zsiradéka). Közben a kis fej vöröshagymát apró kockára vágjuk, és ha lepirult a szalonna, hozzákeverjük. A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, így tesszük hozzá a hagymás szalonnához. Megfűszerezzük, kicsit hagyjuk érni az ízeket, és felengedjük a húslével, majd ha megfőtt a krumpli, belekeverjük a tejszínt, és készre főzzük.
Tálaláskor pirított zsemlekockát adunk hozzá (esetleg előtte egy kis fokhagymás olajban megforgathatjuk őket, akkor még finomabb).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre