Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tiroli almás rétes

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 rúd (12 szelet) réteshez:
  • 30 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 mokkáskanál só
  • 30 dkg liszt
  • 2 evőkanál víz
  • 80 dkg alma
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom
  • 5 dkg mazsola
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg mandula
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 dl rum

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta alapanyagait összegyúrjuk (20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 2 evőkanál víz, fél mokkáskanál só). Vigyázzunk rá, hogy a vaj hideg legyen! Addig pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket.

    Az almát meghámozzuk, és 2x2cm-es kockára vágjuk, nagy tálba tesszük. 10 dkg vajat felolvasztunk, a zsemlemorzsát beletesszük a fahéjjal együtt, és aranyszínűre pirítjuk. A morzsát az almához hozzáadjuk, majd a rumot, a szeletelt mandulát, a citrom levét és héját, a mazsolát és a cukrot is. Óvatosan összekeverjük.

    A tésztát egy lisztezett konyharuhán kinyújtjuk, tojással lekenjük, majd a tölteléket a szélére halmozzuk, és a konyharuha segítségével feltekerjük.

    Tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin