Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tiramisutekercs

default user icon

Hozzávalók

  • 20 db babapiskóta
  • 1,5 dl presszó kávé
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 3 ek likőrbor (vagy amaretto)
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • kakaópor

Elkészítés

    1. Egy tálcára folpackot terítünk, a babapiskótákat kávéba mártjuk úgy, hogy félig átázzanak, majd lerakjuk egymás mellé, sorban a piskóta felét, azután alá, sorban a másik felét.
    2. A tojássárgáját a porcukorral és a likőrrel egy hőálló üvegtálba tesszük, majd gőz felé téve egy kézi habverővel sűrű, habos állagúra kevrjük ( akkor jó, ha belemártjuk az ujjunkat és csípi ) - így pasztőrözzük a tojást. Ha a tojáshab kihűlt, simára keverjük a krémsajttal, majd összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel.
    3. A krémből félreteszünk egy keveset, majd a többit a piskótára kenjük, betakarjuk folpackkal, majd a hűtőbe tesszük. Kb 2 óra elteltével levesszük a fóliát a krémről és a piskóta alatt levő folpack segítségével óvatosan feltekerjük az egészet. Egyenletesre igazítjuk és szorosan visszacsomagoljuk a fóliába.
    4. A tekercset egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, majd a maradék krémmel és kakaóporral megszórva díszítjük.

    GESZTENYÉS TIRAMISU EGYSZERŰEN>>> 

    TIRAMISUS PALACSINTATORTA>>> 

    HAMIS TIRAMISU CITROMKRÉMMEL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin