Keress receptre vagy hozzávalóra

Tiramisu

default user icon
43 4.3/5

Hozzávalók

  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 csomag babapiskóta
  • 5 dl kávé
  • kakaó (a tetejére)

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és 2 ek főzött kávéval 15 percig verjük robotgéppel. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a mascarponét. A csokit felaprítjuk, és a masszához keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.
    2. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban, és kirakjuk vele egy magas tál alját. Rákenünk egy adag krémet, majd ismét lerakunk egy réteg babapiskótát. A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók (az utolsó réteg krém legyen). Ezután néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt megszórjuk a tetejét kakaóval.

    Még több tiramisu recept >>> 

Megjegyzés

Mivel a férjem imádja, ezt fogom Valentin.napra neki készíteni. Sok sikert hozzá és jó étvágyat!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kornseedora 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget! \"A csokit késsel felaprítom és a masszához teszem.\" Jól értem, hogy csokidarabkák lesznek a masszában? :) Köszönöm a választ! :)
huaniko 5 évvel ezelőtt
Köszi ezt a jó receptet, nagyon finom lett, csak folyós :( Arra gondoltam, hogy tennék hozzá tejszínt. Vélemény? Köszönöm előre is!!!
Ferrara 6 évvel ezelőtt
Kb egy óra alatt össze lehet rakni.Ha betartod a 20 perc keverést valóban nem lessz folyós,bár legközelebb egy nappal előbb megcsinálom,másnapra a hűtőben nagyon jól kiszellhetőre összeáll!Nagyon finom bár a vendégek szerint nagyon kávés lett,úgyhogy tényleg nem árt egy kicsi rum aroma a kávéba:) Köszönöm a receptet!
zzagi3 6 évvel ezelőtt
Eddig nem szerettem a tiramisut, de ezt már a héten kétszer is megcsináltam! :) Isteni! Köszi! :)
MKatinka 6 évvel ezelőtt
Szép estét! A lányom ezt készíti el mindig, mikor a család egy kis tiramisura vágyik. Nagyon fincsi. Akkor nem lesz folyós, ha valóban sokáig van keverve a tojás sárgája a cukorral és a kávéval.
ancsika2410 7 évvel ezelőtt
én már megcsináltam,és nagyon finom!!!!
gyuszmok69 7 évvel ezelőtt
En mar tobbszor elkeszitettem ezt a tiramisut. Harom tipp ahhoz, hogy ne legyen folyos: 1. A tojassargajat nagyon kemenyre kikavarni a cukorral ( amig a terfogata 3 szorosara no ) 2. A tojasfeherjet jo kemenyre felverni (tudjatok, alljon meg a fejere allitott talban) 3. Fogyasztas elott par orara hutobe tenni, jol lehuteni. En nem tudom az olaszok hogyan keszitik, soha nem volt alkalmam megkostolni, de ez a recept, igy elkeszitve nagyon finom. Koszonom a receptet. Hetvegen nalunk szulinap lesz es ismet elkeszitem.
bitoneb 7 évvel ezelőtt
Az olaszok a Tiramisuba nem rakják bele a tojásfehérjét! MERT ATTÓL LESZ FOLYÓS!! CSAK A TOJÁSSÁRGÁJÁT, ABBÓL IS MINDEN 10 DKG MASCARPONE-HOZ 1 TOJÁSSÁRGÁJA! Értelemszerűen, a fél kg Mascarponehoz 5 tojássárgája.
orgona2 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett. Elsőre folyós lett nekem is, de másnapra összeállt a hűtőben. Egy kis rummal én is ízesítettem a kávét. :-)
bicjud 7 évvel ezelőtt
nagyon finom, nálunk többször is készült már

Hasonló Receptek

Magazin