Tiramisu

default user icon
43 4.3/5
Pipi8607 fotója

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 csomag babapiskóta
  • 5 dl kávé
  • kakaó a tetejére

Elkészítés

    Elkészítése: A 6 tojást külön választom. A sárgáját a cukorral, két kanál kávéval 15 percig kavarom/géppel/, és fokozatosan hozzákeverem a mascarponét. A csokit késsel felaprítom és a masszához teszem. A tojásfehérjét habbá verem és óvatosan az egészet összekeverem. A babapikótákat megáztatom a kávéban, és egy magasabb tálba lerakom. Amikor a tál alját befedi az ázott piskóta, ráöntöm a krémet, megint piskóta, megint krém, és a tetejét kakaóval megszóróm.

Megjegyzés

Mivel a férjem imádja, ezt fogom Valentinnapra neki készíteni. A fotókat Anica és Pipi8607 készítette! Nekik is köszönjük!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kornseé Dóra 4 évvel ezelőtt
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget! \"A csokit késsel felaprítom és a masszához teszem.\" Jól értem, hogy csokidarabkák lesznek a masszában? :) Köszönöm a választ! :)
Hugyec Anikó 5 évvel ezelőtt
Köszi ezt a jó receptet, nagyon finom lett, csak folyós :( Arra gondoltam, hogy tennék hozzá tejszínt. Vélemény? Köszönöm előre is!!!
Ács Kitti 5 évvel ezelőtt
Kb egy óra alatt össze lehet rakni.Ha betartod a 20 perc keverést valóban nem lessz folyós,bár legközelebb egy nappal előbb megcsinálom,másnapra a hűtőben nagyon jól kiszellhetőre összeáll!Nagyon finom bár a vendégek szerint nagyon kávés lett,úgyhogy tényleg nem árt egy kicsi rum aroma a kávéba:) Köszönöm a receptet!
Lakner Ágnes 5 évvel ezelőtt
Eddig nem szerettem a tiramisut, de ezt már a héten kétszer is megcsináltam! :) Isteni! Köszi! :)
Andáné Kati 5 évvel ezelőtt
Szép estét! A lányom ezt készíti el mindig, mikor a család egy kis tiramisura vágyik. Nagyon fincsi. Akkor nem lesz folyós, ha valóban sokáig van keverve a tojás sárgája a cukorral és a kávéval.
Penczi Anikó 6 évvel ezelőtt
én már megcsináltam,és nagyon finom!!!!
Kassay Terez 6 évvel ezelőtt
En mar tobbszor elkeszitettem ezt a tiramisut. Harom tipp ahhoz, hogy ne legyen folyos: 1. A tojassargajat nagyon kemenyre kikavarni a cukorral ( amig a terfogata 3 szorosara no ) 2. A tojasfeherjet jo kemenyre felverni (tudjatok, alljon meg a fejere allitott talban) 3. Fogyasztas elott par orara hutobe tenni, jol lehuteni. En nem tudom az olaszok hogyan keszitik, soha nem volt alkalmam megkostolni, de ez a recept, igy elkeszitve nagyon finom. Koszonom a receptet. Hetvegen nalunk szulinap lesz es ismet elkeszitem.
Kovács Kata 6 évvel ezelőtt
Az olaszok a Tiramisuba nem rakják bele a tojásfehérjét! MERT ATTÓL LESZ FOLYÓS!! CSAK A TOJÁSSÁRGÁJÁT, ABBÓL IS MINDEN 10 DKG MASCARPONE-HOZ 1 TOJÁSSÁRGÁJA! Értelemszerűen, a fél kg Mascarponehoz 5 tojássárgája.
B Gyöngyi 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett. Elsőre folyós lett nekem is, de másnapra összeállt a hűtőben. Egy kis rummal én is ízesítettem a kávét. :-)
Biczó Judit 6 évvel ezelőtt
nagyon finom, nálunk többször is készült már

Hasonló Receptek

Magazin