Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisu torta IV.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 26 cm-es tortához:
  • A piskótához:
  • 3 tojás
  • 9 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 9 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tejszín
  • 2 lap étkezési zselatin
  • kb. 12 db babapiskóta
  • 3 dl kávé
  • 1 csomag vanília
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaó

Elkészítés

Elkészítés: A psikótához a 3 tojást tálba ütjük, hozzáadunk 9 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük kb. 5 perc alatt. A 9 dkg liszthez hozzászitáljuk a sütőport, és óvatosan a habos tojáshoz keverjük. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütöben 180 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, de ne száritsuk ki, és ne használjunk légkeverést, mert száraz lesz a piskóta.

Ha elkészült, pár percet pihentetjük, majd kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt.

A krémhez a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, a 4 dl tejszínt szintén. A sárgákat a 10 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáteszük a mascarponét, és habosra keverjük. Hozzákeverjük óvatosan a tojáshabot és a tejszínhabot, majd az előírás szerint elkészített zselatint. Hígnak tűnhet a krém, de gyorsan megkeményedik, ha belekerül a zselatin.

A piskótát visszateszük a formába, és meglocsoljuk egy kevés vaníliás kávéval. Rásimitjuk a krém felét, megszórjuk 1 kanál kakaóval. Kirakosgatjuk a kávéba forgatott babapiskótákat, majd a krém másik felét rásimítjuk.

Kb. 2 órát hűtjük, majd díszítjük tetszés szerint.

Megjegyzés

Epres változatban is készülhet, ekkor nem kávéba, hanem turmixolt eperbe mártom a babapiskótát, és azzal locsolom meg a piskótalapot is. Nagyon finom torta, mindenhol sikert arat.
- doraboglarka

Ezek is érdekelhetnek

Friss