Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tiramisu torta III.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt (inkább kicsit púpozott)
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tejszín
  • 1,5 dkg zselatin
  • 1 dl tej
  • 1 dl kávé
  • 2 cl konyak vagy mandulalikőr
  • kevés kakaópor
  • babapiskóta

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótát a szokásos módon elkészítjük, kihűtjük.

    A zselatint a tejben feloldjuk, és az utasításnak megfelelően elkészítjük, majd langyosra hűtjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejszínhez, és kemény habbá verjük.

    A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük fehéredésig, ezután hozzáadjuk a mascarponét és a felvert tejszínt, valamint a kávé és a konyak felét.

    A krém negyedét félretesszük a díszítéshez, a maradékot megfelezzük, és a kettévágott piskótára kenjük.

    A maradék kávét és konyakot egy edénybe tesszük, a babapiskótát megmártjuk benne, és a krémet beborítjuk vele. Ezután a bemártott babapiskótára kenjük a maradék krémet, és rátesszük a piskóta másik felét. Ekkor bevonjuk a félretett krémmel, díszítjük, és a tetejét meghintjük kakaóporral.

Megjegyzés

Egy napot állnia kell, hogy a babapiskóta kellően megpuhuljon. Egy normál méretű kerek tortaformához való adag. A fényképen dupla adagból készült torta látható, amit nagyméretű tepsiben sütöttem meg, majd hosszában kettévágtam.

jabaki2
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

jabaki2
A piskótát mikor kihűlt keresztben kettévágjuk, és az egyik fele lesz az alja, a másik fele pedig majd a krém tetejére megy, amelyik alatt már ott a babapiskóta. A tortadíszítésnél vágjunk vékony csík alufóliát és ezt kicsit tegyük be a piskóta alá, és amikor már körbekentük a krémmel, és végeztünk a díszítéssel, akkor kihúzzuk alóla, így a tálca,illetve a tortacsipke nem lesz krémes. Ha nincs kedvetek a piskótasütéshez, akkor egy nagyobb méretű tálban csak babapiskótával is készíthetjük. Alulra krém, majd erre megy a bemártott babapiskóta,majd krém és így tovább... A tetejére krém kerüljön. Ennek is puhulnia kell ugyanúgy egy napot. Ha kerek tortaformában sütöm, akkor piskótatallért használok,ha hosszú tepsiben, akkor a rendes babapiskótát. Így könnyebb, és egyszerűbb is velük dolgozni. A hosszúból a dupla adagoshoz 15 db babapiskóta kell.(20 dkg-os csomagban árulják, marad is belőle.)
jabaki2
Bocs, de a hozzávalókból kimaradt a babapiskóta! Igaz, már a receptben említem, de azért szólok itt is. Elnézést kérek , és sok sikert ehhez a finom tortához!

Hasonló Receptek