Elkészítés: A tésztához a tojássárgákat a cukorral egy tálban robotgéppel fehéredésig keverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd a többi hozzávalóval együtt könnyedén összedolgozom a kikevert tojássárgával. 125 fokon kb. fél órán át (tűpróba!) sütöm kapcsos tortaformában. A kihűlt tésztát 3 lapba vágom.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a mascarponeval és a rumaromával robotgéppel jól elkeverem. A tejszínt külön tálban verem fel, majd finoman hozzákeverem a a mascarponés krémhez.
Összeállítás: A tésztalapokat meglocsolom a tejeskávéval. Egyenletesen elosztom a krémet a rétegek közt, egy keveset hagyok a külső díszítéshez.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre