A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához adjuk a cukor felét, és 10 perc alatt felverjük robotgéppel. Ezután a tejszínt is kemény habbá verjük. A cukros tojássárgákhoz adagoljuk óvatosan a maradék cukorral elkevert mascarponét, majd a felvert tejszínt és a felvert tojásfehérjét.
A kávét összekeverjük a vaníliás cukorral és az Amaretto likőrrel. A babapiskótákat egyesével, egy könnyed mozdulattal (csak az egyik felét) a keverékbe mártjuk, és az edény aljára sorakoztatjuk.
Ha egy sor kész, megkenjük a krémmel és megszórjuk kakaóporral. Így rétegezzük, amíg el nem fogy a krém és a babapiskóta. Végül néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Ha egy nagyobb üvegedényt használok 3 sor is kijön belőle, ha 2 kisebb üvegtálat használok, akkor 2 sor lesz. Este készítem, 1 éjjelen át pihentetem a hűtőben. Lehet hozzátenni darabolt diót, csokidarabokat, áztatott aszalt gyümölcsöt, de ezek nélkül is nagyon finom! - juditska
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!