Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tiramisu tejkaramellával

default user icon

Hozzávalók

  • 16 dkg cukor
  • 3 dkg sós vaj (vagy sima vaj + 0,5 teáskanál só)
  • 1 dl tejszín
  • 3 db tojás
  • 30 dkg mascarpone
  • 12 db babapiskóta

Elkészítés

    1. Egy lábaskában 7 dkg cukorból és 3 evőkanál vízből enyhén barna karamellt készítünk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a puha, felkockázott vaj at (és a sót, ha nem sózott vaj at használunk), aztán a tejszínt. Visszatesszük a tűzre, és 2 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni a karamellt.
    2. Szétválasztjuk a tojásokat. Egy tálban fehéredésig keverjük a sárgákat a maradék cukorral. Hozzáadjuk a mascarponét, és alaposan összekeverjük. Elektromos habverővel kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd a habot óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
    3. A krém felét elosztjuk kompótos tálkákba vagy fagylaltkelyhekbe. Megszórjuk a piskóta morzsával, és rácsorgatjuk a karamell kétharmadát. Rápúpozzuk a megmaradt krémet, majd a hűtőszekrénybe tesszük a tiramisut kb. 4 órára. Tálaláskor a megmaradt karamellel díszítjük.

    11 ELLENÁLLHATATLAN POHÁRKRÉM A MELEG NYÁRI NAPOKRA! >>> 

    13 MENNYEI DESSZERT, AMIT A KÁVÉ MÉG FINOMABBÁ TESZ >>> 

    EREDETI OLASZ VAGY MASCARPONE NÉLKÜLI: ÍME A 16 LEGJOBB TIRAMISU >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Lányok nagy desszertes könyve, Könyvmolyképző Kiadó, 2016

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin