Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisu tejkaramellával

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábaskában 7 dkg cukorból és 3 evőkanál vízből enyhén barna karamellt készítünk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a puha, felkockázott vajat (és a sót, ha nem sózott vajat használunk), aztán a tejszínt. Visszatesszük a tűzre, és 2 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni a karamellt.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat. Egy tálban fehéredésig keverjük a sárgákat a maradék cukorral. Hozzáadjuk a mascarponét, és alaposan összekeverjük. Elektromos habverővel kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd a habot óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
  3. A krém felét elosztjuk kompótos tálkákba vagy fagylaltkelyhekbe. Megszórjuk a piskótamorzsával, és rácsorgatjuk a karamell kétharmadát. Rápúpozzuk a megmaradt krémet, majd a hűtőszekrénybe tesszük a tiramisut kb. 4 órára. Tálaláskor a megmaradt karamellel díszítjük.

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Recept és fotó: Lányok nagy desszertes könyve, Könyvmolyképző Kiadó, 2016 - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss