Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisu palacsinta

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A palacsinta elkészítéséhez a tojásokat összekeverjük a porcukorral, a sóval és az olvasztott vajjal. Ezután hozzákeverjük a kakaóval összekevert lisztet, majd apránként annyi szénsavas ásványvizet, hogy sima állagú, de ne túl sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  2. Ezután teflon palacsintasütőben a szokásos módon egyesével kisütjük a palacsintákat, majd hűlni hagyjuk.
  3. A tiramisukrémhez a tojások sárgáját összekeverjük a porcukorral, majd a gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett jó habosra, sűrűre keverjük. Ezután teljesen kihűtjük.
  4. A mascarponét robotgéppel simára keverjük a vaníliás cukorral és a teljesen kihűlt cukros-tojásos keverékkel. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként a mascarponés krémhez keverjük.
  5. A kávét a szokott módon megfőzzünk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Belekeverjük a cukrot (ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá).
  6. A palacsintákat megtöltjük a tiramisukrémmel, és mindegyik közepére ráteszünk 2 darab, előzőleg a langyos kávéba mártott babapiskótát, majd meglocsoljuk egy kevés mandulalikőrrel. Ráhajtjuk a szabadon maradt tésztarészeket, majd óvatosan  tálcára helyezzük. 
  7. Az elkészült palacsintákat tálalás előtt megszórjuk cukrozott kakaóporral.


Megjegyzés

8-10 db tiramisu palacsintához elegendő a megadott mennyiség. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek