A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a mascarponéval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mascarponés masszához keverjük.
Egy tálba leteszünk egy réteg babapiskótát, jól meglocsoljuk kávéval és egy kis likőrrel, majd rátesszük a krém egy részét. Meghintjük kakaóporral, majd ráteszünk egy újabb réteg babapiskótát. Folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Hűtőben tesszük, és fogyasztás előtt miniumum két órát pihentetjük. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk kakaóporral.
A mascarpone nem helyettesíthető. Ha a kávé nem elég erős, vízízű lesz a süti, a kávét ne sajnáljuk, ha nincs rajta elég nedvesség, a piskóta nem puhul meg. Ha van gyerek vagy ha vezetünk, a likőrt hagyjuk ki, finom lesz anélkül is.
- TicTac78
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!