Elkészítés: A vörös áfonyát 1-2 órára beáztatjuk a likőrbe, hogy jól megszívja magát. Ezután leszűrjük és jól lecsepegtetjük.
A darált kekszet tálba tesszük, meglocsoljuk ízlés szerinti mennyiségű likőrrel és a lefőzött feketekávéval. Kicsit összekeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és formázható masszává összegyúrjuk (ha túl lágy lenne a formázáshoz, akkor egy kevés darált kekszet kell keverni a masszához).
A masszából vizes kézzel dió nagyságú golyókat formázunk, majd ujjal kicsit szétnyomjuk, és beleteszünk néhány szem alaposan lecsepegtetett áfonyát. Ezután újra megformázzuk, majd ízlés szerint kakaóba vagy csokoládéforgácsba beleforgatjuk.
Tálalás előtt mindenképpen pár órát hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre