Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisu citromosan: ha megkóstolod, ez lesz az új kedvenced!

A citromos tiramisut akár könnyed pohárkrémnek is elkészítheted, amellyel bárkit levehetsz a lábáról. Ez a változat legalábbis egészen biztosan családi kedvenccé nő, ha egyszer kipróbálod!

Nagyon szeretem a citromos desszerteket. A krémeket meg pláne. :) És nagyon tetszik, amikor külön kis porciókban, poharakban kínálják a desszertet. Ehhez még keresem a tökéletes desszertpoharat, mert egyelőre még nem leltem meg. Szóval, ha ebben segítene nekem valaki, akkor nagyon hálás lennék :D

Erről a desszertről amúgy nem sok mondanivalóm lenne, hiszen csak csodálattal tudok adózni feléje, szóval, próbáljátok ki és írjátok meg, hogy tetszett :)


Hozzávalók (6 személyre):

A citrommártáshoz:
150 ml citromlé
50 ml narancslé
100 g kristálycukor
1 db tojássárgája
1 ek étkezési keményítő

A citromkrémhez:
2 db citrom
1 db vaníliarúd
150 g kristálycukor
200 ml habtejszín
1 tasak habfixáló
600 g natúr görög joghurt

A tálaláshoz:
200 g babapiskóta
tejszínhab
fehér csokoládé

1. A mártáshoz forraljuk fel a citrom- és a narancslét a cukorral. Állandó kevergetés mellett adjuk hozzá az 50 ml vízzel és a tojássárgájával simára kevert étkezési keményítőt. Azután kevergetve főzzük sűrűre a mártást, majd húzzuk le a tűzről, és kevergetve hagyjuk kihűlni.

2. A citromkrémhez keverjük össze a citromok lereszelt héját, a vaníliarúd kikapart magjait, a cukrot, a tejszínt, valamint a habfixálót, majd verjük kemény habbá. Ezután óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a joghurtot és 2 ek citrommártást.

3. Rétegezzük poharakba a citromkrémet, a kisebb darabokra tört babapiskótákat és a citrommártást a képen látható módon. Tegyük az édességet a hűtőbe legalább 1 órára. Egy kevés tejszínhabbal és leforgácsolt fehér csokoládéval díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc + hűtés

 A recept a Fanny konyha 2016/8. számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek

Friss