Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisu, ahogy Dénes Tamás készíti

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl rum
  • 50 dkg Mascarpone
  • 3 dl kávé
  • 1doboz babapiskóta
  • kakaópor
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A  tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukkorral, hozzáadjuk a rumot, végül pedig a mascarponét, és addig keverjük, míg sima és kissé habos krémet kapunk.
  2. A tojásfehérjéből robotgéppel kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük a mascarponés krémbe.
  3. Lefőzzük a kávét. Amikor langyosra hűlt, belemártjuk a babapiskótákat úgy, hogy félig átázzanak.
  4. Belehelyezzük a babapiskótákat egy sorban egy kisebb tepsibe, vagy üvegtálba. Rásimítjuk a krém felét, erre teszünk még egy réteg kávéba áztatott babapiskótát, és végül a maradék krémmel befedjük.
  5. Minimum 2 órát hűtőszekrényben állni hagyjuk. Közvetlenül a tálalás előtt a tetejére kakaóport szórunk.

    Nézd meg a Tiramisu elkészítését videón is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss