Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tippek és trükkök halloweeni tökfaragáshoz

Hazánkban is évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Halloween. Ilyenkor többen is töklámpásokat készítenek mindamellett, hogy "szellemes" jelmezekbe bújva, rémisztő bulikba, összejövetelekre járnak. Ennek apropóján most mutatunk neked egy tuti trükköt, hogyan készítsd el minél egyszerűbben a saját halloweeni tököd.

Szerezz be néhány süteménykiszúró formát, hiszen ezek segítségével rengetegféle mintát készíthetsz pofonegyszerűen a tökre. Amire még szükséged lesz: 

  • közepes méretű narancssárga sütőtök
  • gumikalapács
  • éles, recézett pengéjű kés
  • kanál
  • teamécses

Ha beszereztél minden kelléket és hozzávalót, nekiláthatsz saját halloweeni töklámpásod elkészítéséhez a következő lépések szerint:

  1. Mosd le és töröld szárazra a tököt.
  2. Vágd le a tök tetejét, azaz a szára felöli részét néhány ujjnyi vastagságban. Ne dobd ki a sapkáját, mert a végén szükséged lesz rá!
  3. Kanalazd ki jó alaposan a belsejét.
  4. Helyezd a választott süteményformákat a tökre és a gumikalapáccsal óvatosan ütögesd bele, hogy mélyedést hagyjon.
  5. A mélyedések mentén vágd körbe a formákat az éles késsel, majd told ki az ujjaddal.
  6. Helyezd a tök belsejébe a mécsest - vagy bármilyen kisebb világítóeszközt. 
  7. Rakd rá a kalapját.

Tálaláshoz is jól jöhet

Ha Halloween partit szervezel, akkor asztaldíszként is remekül használhatod a kifaragott tököt, ám nem csak a hagyományos módon. A tök fogyasztható részét is felhasználhatod például úgy, hogy visszahelyezed a belsejébe, vagy készíthetsz különböző krémeket. Az alábbi videón pontosan láthatjátok, hogyan érdemes elkészíteni. Ha valaki egy ilyen tökös dekorációba is energiát fektet, az egy igazi hidegtál különlegességgel dobhatja fel a terítéket.



Egy kis egzotikum

Ha nem kedveled a tököt, azzal sincs baj, hiszen faraghatsz mást is. A görögdinnye, az ananász, vagy akár tv paprika is kiváló választás. Igaz, az év ezen a szakában már nehezebb és költségesebb ezeket beszerezni, de ha mégis erre az opcióra esik a választásod, akkor a szokottnál is extrémebbé varázsolhatod vérfagyasztó dekorációdat.

8 TRÜKK, EGY RÉMISZTŐ HALLOWEEN BULIHOZ >>>

KÜLÖNÖS ÉTELEKET SÜTÖTTEK EGYKOR HALOTTAK NAPJÁN >>>

8 TÖKÖS HALLOWEEN DEKORÁCIÓ, AMIT NEM KELL FARAGNI! >>>

NE DOBD KI! ÍGY KÉSZÍTHETSZ FŰSZERES PIRÍTOTT TÖKMAGOT HÁZILAG >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss