Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

8 pénztárcabarát tipp az egészséges táplálkozáshoz

default user icon
Kulcsár Tímea Ágnes Praktikus
0
Tudatosan és egészségesen táplálkozni sokszor bizony nem olcsó, mi viszont összegyűjtöttünk 8 jó tanácsot, melyeket megfogadva a pénztárcánkban is több marad, és a hűtőnk is tele lesz.
Vásárolj szezonális gyümölcsöket

Kedvenc gyümölcseidet akkor fogyaszd, amikor szezonjuk van, hiszen ilyenkor jóval olcsóbbak, mintha külföldről importáltat vennél a boltban. Ha nagyobb adagokat vásárolsz, a maradékot lefagyaszthatod későbbre. Júliusban egyébként a görögdinnyének, a ringlónak, a málnának, a sárgabaracknak, a ribizlinek, a szedernek és a szilvának van szezonja.

Használj nagy tárolókat

Tovább megőrizheted az étel frissességét, ha nem az eredeti csomagolásban tárolod őket, hanem zárható tárolókat használsz. Ráadásul, ha ezek szem előtt vannak, nem fogsz feleslegesen vásárolni, így nem kevesebbet fogsz pazarolni is.

10 ALAPVETŐ KONYHAI TÉNY, AMIT FELTÉTLENÜL TUDNOD KELL! >>> 
Ecet és víz

Mosd meg az epret, málnát, áfonyát még a vásárlás napján. 1 csésze fehér ecet és 2 csésze víz keverékével elérheted, hogy tovább frissek maradjanak ezek a gyümölcsök. Öblítsd le a keveréket hideg vízzel, majd a megszárított gyümölcsöket tedd egy frissen tartó dobozba.

Vásárolj a piacról

Összehasonlítva a bolti zöldségekkel, nemcsak igazi bio árut vehetsz a piacon, de olcsóbban is juthatsz hozzájuk.

11 ÉTEL ÉS ITAL, AMIT TILOS FOGYASZTANOD, HA ELMÚLTÁL 30! >>> 
Kerüld az előre szeletelt dolgokat

Talán egy-két percet nyerhetsz azzal, ha előre felszeletelt zöldségeket vásárolsz, de olcsóbban megúszod, ha otthon darabolod fel őket.

Egész sült csirke

Süss meg hétfőn egy egész csirkét, majd a hét többi napján apránként használd fel az egészet. Így nem kell az egész hetet főzéssel töltened, és olcsóbban is megúszod, mintha minden étkezéshez külön vásárolnál húst. A csirkehúst egyébként számtalan fogáshoz felhasználhatod. 

OLCSÓ RECEPTEK HÓ VÉGÉRE: 9 KIADÓS ÉS PÉNZTÁRCABARÁT FOGÁS >>> 
Ne dobd ki rögtön

Keress olyan recepteket, melyek elkészítésénél felhasználhatod azokat a gyümölcsöket, zöldségeket, amik a kelleténél jobban megpuhultak. Banánkenyér, smoothie, paradicsomszósz, a lényeg, hogy használd fel, ne dobd ki őket rögtön.

Tea üdítő helyett

Egy doboznyi teafilterből rengeteg forró vagy éppen jeges teát készíthetsz. Ez nemcsak egészségesebb, mint a bolti üdítők, de jóval olcsóbb megoldás is.

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin