Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tintahalkarikák ropogós zöldségekkel

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tintahalat megmossuk, kb. 1 cm vastag karikára vágjuk, és tejben fürösztjük legalább fél óráig.

Ez idő alatt zöldségeinket tisztítás és mosás után batonra vágjuk, lesózzuk. A keményítőt és a lisztet összekeverjük.

Tintahalkarikáinkat lecsepegtetjük, sózzuk, megforgatjuk a keményítő és a liszt keverékében, majd kisebb adagokban, bő, forró olajban kisütjük. Konyhai papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük. Ugyanígy bánunk el a zöldségekkel is, csak a sózást felejtjük el, mivel azt már megtettük.

Mártogatót készítünk, vagyis a joghurtot elkeverjük a majonézzel, a citromlével, csipetnyi sóval és cukorral, majd hozzáadjuk a felaprított snidlinget.

Tálaljuk úgy, hogy a tál közepén csinos kis máglyát emelünk a zöldségekből, köréje halmozzuk a tintahalkarikákat, citromnegyedekkel díszítjük, a mártogatót pedig kis üvegtálkában, vagy mártásos csészében mellé adjuk. Kínáljunk mellé egy szép, telt chardonnay-t.

Megjegyzés

Ha frissen vásároltuk: a tintahalat terítsük ki, és távolítsuk el a fejét. A karjait közvetlenül a szem fölött vágjuk le. Sötétebb hátoldalán hasítsuk ketté a testét, emeljük ki a vázat. A tintazacskót óvatosan távolítsuk el. Húzzuk le a törzset fedő bőrt, és mossuk meg. Ezt a felnyitott törzset és a karokat süthetjük.
- dzsafi

Ezek is érdekelhetnek