Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tintahalas rizottó

default user icon
MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tintahalat megtisztítjuk. Egyik kezünkkel megfogjuk a testét, a másikkal óvatosan kihúzzuk a fejét a belével és a tintazsákkal együtt. Egy-két tintazsákot félretesszük. Eltávolítjuk a szépiacsontot is, ezt a többi használhatatlan résszel együtt kidobjuk. A színes külső hártyát ledörzsöljük, majd a testeket megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A fokhagymát és a petrezselymet néhány levél kivételével finomra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd rádobjuk a fokhagymát és a tintahaldarabokat. Összeforgatjuk az aprított petrezselyemmel, és nagy lángon kb. 2 perc alatt készre sütjük. A tűzről levéve melegen tartjuk.
  3. A hagymát apróra kockázzuk, és az olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és addig hevítjük, amíg a rizsszemek áttetszővé nem válnak. Ekkor kevergetés közben felöntjük a borral. Miután a bor felszívódott, adunk hozzá egy merőkanálnyi forró alaplét, és folytatjuk a keverést. Mindig csak annyi folyadékot adjunk hozzá, amennyit éppen magába tud szívni a rizs.
  4. Mielőtt teljesen elkészül, a tintahal félretett zsákjából kinyomott tintát összekeverjük egy kis vízzel, és megfestjük vele a rizottót. Merünk rá egy újabb adag alaplét, majd belekeverjük a vajat és a finomra reszelt kemény sajtot. Végül sóval, borssal fűszerezzük, és 2-3 percig pihentetjük, hogy megszívja magát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss