Elkészítés: A mézet a fűszerekkel együtt felforraljuk, majd beletesszük a kockára vágott margarint. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük. A liszt egy részét összekeverjük a szódabikarbónával, majd a tojásokhoz adjuk és jól kikeverjük. Ezután az egészet a mézes keverékhez tesszük, majd a maradék lisztet belekeverjük - jó lazán, kis adagokban, fakanállal. A hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a tésztát kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Lekenhetjük 1 tojás sárgájával, amibe egy kis vizet tehetünk. A sütés kb. 50 perc - 1 órát vesz igénybe, előtte már meleg legyen a sütő. A kész mézeskalácsokat ehetjük csupaszon is, de cukormázzal is díszíthetjük.
Cukormáz: 1 tojáfehérje, 15-20 dkg darált cukor, lehet porcukor is és 1 evőkanál citromlé
Rendes habverővel verjük a tojásfehérjét, ne géppel! Amikor félig felvertük a fehérjét, hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, majd verjük tovább, amíg kemény nem lesz. Zacskóba tesszük a mázat, a végén pici lyukat vágunk és díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre