Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tihanyi barátok eledele

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A sertéskarajt kicsontozzuk, megmossuk, kiklopfoljuk. A sertésmájat hártyázását követően megmossuk, vékony csíkokra szeleteljük. A hagymát és gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.

A hússzeleteket enyhén sózzuk, lisztbe forgatjuk, majd kevés felhevített zsírban mindkét oldalán pirosra sütjük. A hagymát kevés zsíron üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, s addig pirítjuk, míg a gomba levet ereszt, ekkor beletesszük a csíkozott májat is, sóval, őrölt borssal, majoránnával és rozmaringgal, valamint a paradicsompürével fűszerezzük, s az egészet puhára pároljuk.

A húst ezzel a fűszeres, gombás raguval megrakva tálaljuk.

Megjegyzés

Valamikor üdülés alkalmával ettünk ilyen finomságot Tihanyban, akkor a receptjéhez is hozzájutottunk. Most eszembe jutott, kerestem a szakácskönyvekben, de nem találtam, ezért a neten próbálkoztam, sajnos sikertelenül, ezért leírtam, hátha máskor és másnak is örömet szerzek vele.
- Imre63

Ezek is érdekelhetnek

Friss