Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor teljesen föloldódik benne. A tojásokat egyesével beledolgozzuk. A sütőport a lisztbe forgatjuk, a tejszínnel együtt az előzőekhez adjuk. A diót durvára vágjuk, a barna cukorral, a fahéjjal, a liszttel, a kávéval meg az olvasztott vajjal összekeverjük. A tésztát egy 1,5 literes, kivajazott, zsemlemorzsával behintett gyűrűformába töltjük. A diós keverék felét rásimítjuk, erre kerül a maradék tészta, végül a többi töltelék. Villával vagy hústűvel óvatosan bele-belekeverünk, hogy keresztmetszete minél „cirmosabb” legyen. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 fok; légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 60 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre