Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tigris szelet

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg búzaliszt
  • 3 csapott teáskanál sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 6 tojás
  • 60 ml langyos víz
  • 2 dl napraforgóolaj
  • 3 teáskanál kakaópor (cukrozatlan)
  • A krémhez:
  • 1 őszibarack konzerv
  • 10 dkg kekszes vagy kukoricapelyhes csoki (nekem most puffasztott rizses lett)
  • 1 csomag zselatin
  • 25 dkg áttört túró
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl hideg habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tepsit (30 x 40 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaópor kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport. A tésztát közepről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 evőkanál sárga, majd 2 evőkanál kakaós tészta kerüljön egymás fölé. A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen elterüljön. 160-180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba).

A megsült süteményt sütőrácson a sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni. Majd a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk.

A barackot lecsöpögtetjük, apró kockákra vágjuk. A csokoládét nagyobb darabokra törjük. A süteményt elfelezzük. Az egyik tortalap köré sütőkeretet helyezünk.

A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A túrót a citromlével, a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük. Amint a túrókrém zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a tejszínhabot, majd a barack- és a csokoládédarabokat is.

A krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztalapon, majd ráhelyezzük a felső tortalapot is. A süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Megjegyzés

Rendkívül mutatós süti, bár kissé időigényes. Viszont az íze kárpótol minden fáradságért...
- TiegerEszter

Ezek is érdekelhetnek