Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Thai zöldséges hús pirított tésztával

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a thai zöldségkeveréket. Ezeket kb. 3 percig pároljuk. Ezután megszórjuk a wok fűszerkeverékkel és a curryvel, majd felöntjük 1-2 dl vízzel, és készre főzzük.

Időközben elkészítjük a pirított tésztát. A tésztát kevés olajon egy bevonatos edényben alacsony lángon barnára pirítjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, sóval ízesítjük. A pirított tészta főzésénél arra figyeljünk oda, hogy mindig csak annyi vizet adjunk a tésztához, amennyit felvesz a tészta, ne maradjon felesleg. (Úgy készítjük, mint a párolt rizst.)

Tálaláskor a tésztára helyezzük a zöldséges húst.

Ezek is érdekelhetnek

Friss