Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Thai tökleves rákokkal

30 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

1.

A tököt félbe, majd csíkokra vágom, meghámozom, közepét eldobom. Ezután kb. 2 cm-es kockákra vágom. A lilahagymát, citromfüvet szeletelem. A fokhagymát és a gyömbért megpucolom, aprítom. A koriandert, petrezselymet apróra vágom. Az újhagymát, répát és paprikákat hosszú csíkokra vágom.

2.

Egy serpenyőben olajat hevítek, beleteszem a hagymákat és a citromfüvet, és úgy 5 percig dinsztelem.

3.

Hozzáadom a tök darabkákat, a répát, a paprikát, majd tovább dinsztelem. Felöntöm vízzel és a kókusztejjel, beleteszem az összemorzsolt leveskockákat, fűszerezem. Forrás után 10 percig főzőm.

4.

Ekkor beleteszem a rizstésztát, a garnélákat, a rákokat és az összevágott koriandert, petrezselymet. Facsarok bele citromot, teszek bele citromszeleteket, locsolok bele szóját és chili szószt. További 5 percig főzöm.

Megjegyzés

Ezzel a recepttel azt kívántam megmutatni, hogy a tököt nem csak sütni lehet, és nem csak krémlevesnek főzhető, de egzotikusnak számító étel is készíthető belőle. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss