Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Thai húsgombóc csiliszósszal

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A meghámozott gyömbért finomra reszeljük. A megtisztított fokhagymát és a megmosott, kicsumázott csilipaprikát apróra kockázzuk. A darált húst egy tálban alaposan összegyúrjuk a sütőporral elvegyített liszttel, a szójaszósszal, valamint a gyömbérrel, a fokhagymával, a csilivel, a korianderrel és a curryfűvel. A masszából olívaolajjal megnedvesített kézzel gombócokat formázunk. Mindet egy alufóliával kibélelt tepsibe tesszük, kissé lelapítjuk, és folpakkal letakarva pihentetjük a hűtőben 60 percig.
  2. Közben a csiliszószhoz a megtisztított fokhagymát és a megmosott, kicsumázott csilipaprikát finomra aprítjuk. Egy nyeles láboskában a cukrot elvegyítjük a fokhagymával és a csilivel, felöntjük 1 dl vízzel, és közepes tűzön kevergetjük a cukor feloldódásáig. Ezután erős tűzön beforraljuk szirup sűrűségűre 2-3 perc alatt, majd félrehúzzuk, és szoba-hőmérsékleten hűlni hagyjuk 10 percig. Végül belekeverjük a lime kifacsart levét és a fehérborecetet.
  3. A körethez a rizst megfőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint. A sütőt grill fokozaton előmelegítjük, majd a húsgombócokat takarás nélkül, a legfelső sínre tolt tepsiben szép barnára grillezzük 5-6 perc alatt. Közben időnként átforgatjuk, hogy egyenletesen átsüljenek. A rizzsel együtt tálaljuk. A csiliszószt külön tálkában kínáljuk hozzá.

A curryfűről itt olvashatsz >>> 
Húsgombóc receptek >>> 
Thai ételek >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss